Fotbal intern

Petrecere de calificare dată de Rădoi lui Hagi, Man, Coman și compania! Foto

12.09.2018 | 12:26
Petrecere de calificare dată de Rădoi lui Hagi, Man, Coman și compania! Foto
ADVERTISEMENT

După victoria cu Bosnia, scor 2-0, în preliminariile EURO U21, selecționerul Mirel Rădoi a organizat o mică petrecere pentru jucătorii săi. Naționala U21 are șanse mari de a se califica la un turneu final după o așteptare de 20 de ani. 

Trebuie să mai luăm patru puncte din duelurile cu Țara Galilor și Liechtenstein și vom fi siguri de prezența la Europeanul de tineret programat anul viitor în Italia.

ADVERTISEMENT

Petrecere de calificare dată de Rădoi

Rădoi i-a dus pe Hagi, Man, Coman și compania la Irish Pub din Constanța, acolo unde jucătorii au putut veni însoțiți de familii. Totuși, în local, fotbaliștii au avut masa lor, în timp ce staff-ul echipei naționale și rudele au stat la rândul lor la mese separate. Pe lângă apă și sucuri, fiecare jucător a putut celebra victoria cu Bosnia cu un pahar de vin alb.

Ianis Hagi a fost omul meciului

Dacă în partida cu Portugalia, portarul Ionuț Radu a fost eroul naționalei, în partida cu Bosnia a venit rândul lui Ianis Hagi să strălucească. Jucătorul de la Viitorul a oferit un assist la golul înscris de Adrian Petre în prima repriză și a marcat un gol fabulos direct din corner în repriza secundă.

ADVERTISEMENT

Atât pentru Petre, cât și pentru Hagi acestea au fost primele lor goluri pentru reprezentativa U21. Ultima și singura dată când România s-a calificat la Campionatul European de tineret a fost în 1998, când am găzduit competiția. Și atunci aveam o generație de excepție, însă încheiam turneul final lamentabil, pe ultimul loc, doar cu înfrângeri.

Ce urmează pentru România U21

După rezultatele de marţi, România a trecut pe primul loc, cu 18 puncte, din opt meciuri. Bosnia-Herţegovina este pe locul 2, tot cu 18 puncte, dar din nouă partide. Portugalia ocupă locul 3, cu 16 puncte, iar Ţara Galilor este pe locul 4, cu 10 puncte, ambele cu câte opt meciuri jucate. Elveţia (zece puncte din nouă meciuri) şi Liechtenstein (niciun punct) nu mai au şanse de calificare.

ADVERTISEMENT

România va mai juca două meciuri în această grupă, ambele pe teren propriu, cu Ţara Galilor, la 12 octombrie, şi cu Liechtenstein, la 16 octombrie. La aceeaşi dată, 16 octombrie, va avea loc meciul Portugalia – Bosnia-Herţegovina. Portughezii mai au un meci în Liechtenstein, la 11 octombrie.

La turneul final se califică direct doar prima clasată în grupă. Cele mai bune patru din nouă ocupante ale locurilor secunde vor disputa un play-off în dublă manşă pentru a stabili ultimele două selecţionate care merg la CE. Pentru a fi siguri de calificarea de pe primul loc, “tricolorii mici” mai au nevoie de patru puncte în ultimele două meciuri.

ADVERTISEMENT