ADVERTISEMENT
News

Petrecere în Centrul Vechi din București, în ciuda restricțiilor cauzate de Covid-19. Video

Autor: Flaviu Popa | 15.10.2020 | 23:05
Petrecere în Centrul Vechi din București, în ciuda restricțiilor cauzate de Covid-19. Video
Petrecere în Centrul Vechi din București

România înregistrează peste 4.000 de cazuri de infectare cu Covid-19 la fiecare 24 de ore, Bucureștiul fiind aproape o rată a incidenței de 3 cazuri la 1000 de locuitori.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, unele terase și restaurante nu par să fie interesante în a respecta legea și organizează petreceri cu zeci sau sute de oameni, în plină perioadă critică.

Tinerii au luat cu asalt Centrul Vechi din Capitală și s-au distrat joi, 15 octombrie, seara, dansând ca și cum n-ar exista ziua de mâine.

ADVERTISEMENT

Petrecere ca-n povești în Centrul Vechi din București

Pro TV a publicat imagini cu anumite străduțe din Centrul Vechi unde era atât de aglomerat, încât trecătorii nu aveau loc și au fost nevoiți să se înghesuie printre petrecăreți pentru a ajunge la destinație.

Patronii din domeniul HoReCa au protestat în dese rânduri asupra restricțiilor și au transmis Guvernului Orban că vor da faliment în curând, însă unii dintre aceștia uită să respecte regulile.

ADVERTISEMENT

CLICK AICI PENTRU A VEDEA VIDEO CU PETRECEREA DIN CENTRUL VECHI AL CAPITALEI

În consecință, Raed Arafat, Nelu Tătaru și Ludovic Orban au avertizat că vor închide pentru 30 de zile orice astfel de restaurant, terasă sau bar care nu respectă regulile impuse de autorități și, implicit, nu respectă sănătatea celor din jur.

ADVERTISEMENT

Conform noilor reguli, restaurantele pot funcționa cu 50% din capacitate sau 30% din capacitate în funcție de rata de infectare din localitate, urmând a pune lacătul dacă cifra depășește 3 cazuri de infectare la 1000 de locuitori.

Bucureștiul și Clujul sunt aproape de această cifră, însă există nenumărate localități din România care au impus deja mai multe reguli draconice tocmai pentru că oamenii au uitat să respecte regulile și cazurile de Covid-19 au explodat în acele comunități.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut dacă autoritățile vor lua măsuri după petrecerea prezentată de PRO TV sau vor lua o „decizie operativă” asemeni celei luate la pelerinajul Sfintei Parascheva de la Iași.

„Aceste decizii se iau în mod legal şi profesionist de către cei care analizează exact momentul operativ de la o anumită situaţie. Aşa că, ce s-a întâmplat la Iaşi a fost o decizie operativă pentru a salva o situaţie care putea degenera şi putea deveni foarte gravă”, s-a justificat Marcel Vela în fața populației, după întreg scandalul de la moaștele Sfintei Parascheva.

ADVERTISEMENT

Inițial, autoritățile au anunțat că accesul persoanelor la pelerinaj se va face doar pe baza domiciliului în Iași, însă au revenit asupra deciziei în urma protestelor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!