News

Petrecere în Centrul Vechi din București, în ciuda restricțiilor cauzate de Covid-19. Video

15.10.2020 | 23:05
Petrecere in Centrul Vechi din Bucuresti in ciuda restrictiilor cauzate de Covid19 Video
ADVERTISEMENT

România înregistrează peste 4.000 de cazuri de infectare cu Covid-19 la fiecare 24 de ore, Bucureștiul fiind aproape o rată a incidenței de 3 cazuri la 1000 de locuitori.

Cu toate acestea, unele terase și restaurante nu par să fie interesante în a respecta legea și organizează petreceri cu zeci sau sute de oameni, în plină perioadă critică.

ADVERTISEMENT

Tinerii au luat cu asalt Centrul Vechi din Capitală și s-au distrat joi, 15 octombrie, seara, dansând ca și cum n-ar exista ziua de mâine.

Petrecere ca-n povești în Centrul Vechi din București

Pro TV a publicat imagini cu anumite străduțe din Centrul Vechi unde era atât de aglomerat, încât trecătorii nu aveau loc și au fost nevoiți să se înghesuie printre petrecăreți pentru a ajunge la destinație.

ADVERTISEMENT

Patronii din domeniul HoReCa au protestat în dese rânduri asupra restricțiilor și au transmis Guvernului Orban că vor da faliment în curând, însă unii dintre aceștia uită să respecte regulile.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA VIDEO CU PETRECEREA DIN CENTRUL VECHI AL CAPITALEI

În consecință, Raed Arafat, Nelu Tătaru și Ludovic Orban au avertizat că vor închide pentru 30 de zile orice astfel de restaurant, terasă sau bar care nu respectă regulile impuse de autorități și, implicit, nu respectă sănătatea celor din jur.

ADVERTISEMENT

Conform noilor reguli, restaurantele pot funcționa cu 50% din capacitate sau 30% din capacitate în funcție de rata de infectare din localitate, urmând a pune lacătul dacă cifra depășește 3 cazuri de infectare la 1000 de locuitori.

Bucureștiul și Clujul sunt aproape de această cifră, însă există nenumărate localități din România care au impus deja mai multe reguli draconice tocmai pentru că oamenii au uitat să respecte regulile și cazurile de Covid-19 au explodat în acele comunități.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut dacă autoritățile vor lua măsuri după petrecerea prezentată de PRO TV sau vor lua o „decizie operativă” asemeni celei luate la pelerinajul Sfintei Parascheva de la Iași.

„Aceste decizii se iau în mod legal şi profesionist de către cei care analizează exact momentul operativ de la o anumită situaţie. Aşa că, ce s-a întâmplat la Iaşi a fost o decizie operativă pentru a salva o situaţie care putea degenera şi putea deveni foarte gravă”, s-a justificat Marcel Vela în fața populației, după întreg scandalul de la moaștele Sfintei Parascheva.

Inițial, autoritățile au anunțat că accesul persoanelor la pelerinajse va face doar pe baza domiciliului în Iași, însă au revenit asupra deciziei în urma protestelor.

ADVERTISEMENT