News

Petrecere în parcul Herăstrău! Sâmbătă seara mai mulţi tineri au dansat în parc, cu muzica dată tare. Reacţia Poliţiei Capitalei UPDATE. Video

17.05.2020 | 12:53
Petrecere in parcul Herastrau Sambata seara mai multi tineri au dansat in parc cu muzica data tare Reactia Politiei Capitalei UPDATE Video
ADVERTISEMENT

Mai mulţi tineri s-au adunat pentru o petrecere sâmbătă seara în parcul Herăstrău. Imaginile postate pe Facebook arată că parcul a început să se aglomereze încă din timpul zilei, însă seara, tinerii au organizat o adevărată petrecere în aer liber.

UPDATE, ora 12.53: Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Ciprian Romanescu, a declarat că nu au fost date sancţiuni pentru petrecăreţi şi că poliţiştii doar au dispersat mulţimea. Acest lucru s-a întâmplat poate şi pentru că nu este un cadru legal pentru asta.

ADVERTISEMENT

 “Am actionat pentru informarea cetatenilor cu privire la noile reguli legate de trecerea de la starea de urgenta la cea de alerta. (…) Colegii mei au reusit sa disperseze multimea, iar dupa miezul noptii oamenii au disparut”, a spus Rmanescu, la Realitatea Plus.


UPDATE, ora 00:08. Aurelian Bădulescu a anunțat că toate cele șase localuri din Herăstrău care și-au deschis ușile pentru clienți nu vor mai putea funcționa de mâine: “Am dispus suspendarea autorizațiilor în urmă cu douăzeci de minute pentru toate localurile. Este vorba despre șase unități”, a declarat Aurelian Bădulescu într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

Petrecere în parcul Herăstrău! Sâmbătă seara mai mulţi tineri au dansat în parc, cu muzica dată tare

VEZI VIDEO: 

In Herastrau acum… no comment

Posted by Irina Antonie on Saturday, May 16, 2020

Muzica a fost dată la maximum. Pe imagini se vede cum tinerii stau inclusiv la terase. Pe timpul zilei, erau mulţi adunaţi la locul respectiv, iar jandarmii le-au cerut tinerilor să respecte regulile de distanţare socială.

VEZI VIDEO DIN TIMPUL ZILEI: 

Azi a fost mare party la Funky Lounge Herăstrău, normal fără măști sau distanțare socială. A venit și poliția care le-a zis: "Păstrați distanța și distracție plăcută!" Apoi au plecat în grabă ca să nu deranjeze.

Posted by Teodora A. Munteanu on Saturday, May 16, 2020

Demersul jandarmilor a fost fără succes, în condiţiile în care tinerii nu respectă nicio distanţare fizică, la cât de aglomerat este parcul.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

Distantare sociala azi in Herastrau. In strada sunt cateva echipaje de Politie.

Posted by Cristian Vasile on Saturday, May 16, 2020

Terasa care se laudă că oferă băutură şi mâncare take away, dar asigură atmosfera în jurul locaţiei

Parcul Herăstrău s-a aglomerat încă din timpul zilei. Mai multe persoane au făcut picnic pe spaţiul verde. Jandarmii le-au cerut oamenilor insistent în timpul zilei să păstreze distanţarea fizică pe cât posibil.

Una dintre terasele din parcul Herăstrău a reuşit să fenteze regulile. Au pus la dispoziţia clienţilor băutură şi mâncare în regim Take Away. Terasa nu este deschisă publicului, dar barul şi bucătăria sunt deschise.

ADVERTISEMENT

Mai mult, cei de la terasă au asigurat şi atmosfera în jurul locaţiei, un DJ mixând în spatele barului. Astfel, tinerii ar putea să îşi cumpere mâncarea şi băutura de la geam şi să stea în jurul locaţiei, aşa cum s-a şi întâmplat.

Terasa se laudă că îşi aşteaptă clienţii sâmbătă şi duminică seara.

Conform reglementărilor din starea de alertă, terasele sunt închise şi oamenii au voie să stea în parc respectând regula distanţării fizice. Totuşi, petrecăreţii pot fi amendaţi pentru consumul de alcool în parc.

ADVERTISEMENT