Fotbal international

Petrecere în vestiarul lui Dudelange, după calificarea istorică în grupele Europa League. Cum au sărbătorit

31.08.2018 | 12:43
Petrecere in vestiarul lui Dudelange dupa calificarea istorica in grupele Europa League Cum au sarbatorit

Jucătorii celor de la F91 Dudelange au sărbătorit în stil mare după ce au trecut de CFR Cluj în playoff-ul Europa League. Trupa lui Dino Topmoller a devenit prima echipă din Ducat care se califică în grupele unei competiții continentale, după dubla victorie în fața campioanei României, scor 2-0 în Luxemburg și 3-2 în Gruia.

Fotbaliștii formației din Luxemburg au dat petrecere la finalul partidei. Aceștia au făcut haos în vestiarul stadionului „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj. Ei s-au urcat pe mese, au dansat la bustul gol și s-au bătut cu apă. VEZI GALERIE FOTO

Jucătorii lui Dudelange, aplaudați de suporterii lui CFR Cluj

Prestația luxemburghezilor i-a impresionat și pe fanii din Gruia. Suporterii lui CFR Cluj le-au oferit adversarilor un „standing ovation” după reușita de 3-0 a celor de la Dudelange, semnată de Turpel. Gestul ceferiștilor l-a impresionat pe antrenorul oaspeților:  „Calificarea e un lucru incredibil, încă nu ne vine să credem. Era doar un vis să facem asta, părea imposibil. Laud gestul fanilor adverși, care ne-au aplaudat. Nu este ușor, mai ales când echipa ta campioană este condusă la scor de neprezentare. La pauză i-am spus lui Sinani că nu mi-a plăcut cum a jucat. A dat o «dublă» după”, a spus Dino Toppmoller, la finalul meciului.

În schimb, George Țucudean nu s-a arătat foarte impresionat de adversar și susține că de vină pentru faptul că CFR a ratat calificarea sunt jucătorii echipei campioane: „Mai e ceva de spus? Nu mai e nimic! Am luat un gol care ne-a turnat plumb în picioare. Nu am fost atenţi în meciul tur, pentru că, dacă era altul rezultatul de acolo, altfel jucam şi acasă. E urât, e urât ce s-a întâmplat, dar nu mai avem ce face. Mergem înainte, pentru că explicaţii ca acelea că terenul a fost nu ştiu cum nu mai există. Fotbalul te pedepseşte când îl iei la mişto.”

Dudelange își va afla pe parcursul zilei de vineri adversarii din faza grupelor Europa League. Formația din Ducat se află repartizată în urna a patra valorică, alături de nume mult cunoscute pentru microbiști, precum Rosenborg, Slavia Praga sau Glasgow Rangers.