News

Petrecerile Covid-19, noua fiță în Marea Britanie. Pot participa doar persoanele infectate

07.10.2020 | 23:12
Petrecerile Covid19 noua fita in Marea Britanie Pot participa doar persoanele infectate
ADVERTISEMENT

Studenții unei facultăți din Marea Britanie au reinventat conceptul de petrecere și au decis să permită accesul exclusiv al bolnavilor de Covid-19 la distrație.

Studenții din Manchester organizează „petreceri Covid” unde pot participa doar colegi din cadrul Universității care au trecut deja prin boală.

ADVERTISEMENT

Demersul vine după ce tinerii s-au săturat să rămână izolați în plină pandemie și au simțit nevoia să interacționeze cu alți adolescenți.

Petrecerile Covid-19, organizate în Anglia în mare secret

Cu toate acestea, la petrecere pot participa doar persoanele Covid Pozitiv, astfel că nimeni nu riscă să se infecteze, pentru că e deja infectat. Modul a fost un real succes și a fost preluat deja de alte facultăți din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru petrecăreți, autoritățile nu au gustat ideea și au întrerupt distracția, conform mărturiei unor participanți.

A avut loc o petrecere plăcută în urmă cu câteva zile. Puteai intra doar dacă ești pozitiv COVID. Ar fi putut fi o petrecere mare, dacă nu o intrerupeau autorităţile”, a explicat un student al Universităţii, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Astfel, petrecerile sunt organizate în mare secret pe grupuri private de WhatsApp. „Invitaţiile se dau pe WhatsApp şi au un mesaj de genul: Vino la apartamentul 8, cu toții avem Rona”, a completat tânărul.

Reprezentanţii Universităţii din Manchester au „condamnat cu vehemenţă gestul iresponsabil al tinerilor”, fiind de părere că acest teribilism nu poate fi acceptat.

ADVERTISEMENT

Cursurile se desfășoară online din 21 septembrie 2020 la Universitatatea din Manchester, în condițiile în care 1.041 de studenți ai Universității au avut, sau au, Covid-19.

Cu toate că petrecerile Covid sunt la modă în Anglia, nu britanicii sunt primii care au inventat conceptul. În SUA există de mai multe luni astfel de petreceri Covid-19, însă acolo participă oameni sănătoși care doresc să se îmbolnăvească. Mai mult, există premii puse în joc pentru cei care reușesc „performanța” să se infecteze cu Covid-19.

Tinerii se consideră invincibili și nu își fac griji că că ar putea păți ceva grav dacă se infectează cu Covid-19, cu toate că există excepții de la regulă.

ADVERTISEMENT
Tags: