News

Petrecerile pe plajă, reluate pe litoralul românesc în prima zi de relaxare a restricțiilor

15.05.2021 | 14:51
Petrecerile pe plaja reluate pe litoralul romanesc in prima zi de relaxare a restrictiilor
ADVERTISEMENT

Turiștii au luat deja  cu asalt cele mai populare stațiuni de pe litoralul românesc, Mamaia și Vama Veche, în prima zi în care românii  nu mai trebuie să poartă masca de protecție în spațiile deschise.

Până acum, cei care mergeau la mare nu erau scutiți de la obligativitatea purtării măștii de protecție pe plajă. De astăzi însă, se pot bucura în voie de briza mării, se arată într-un reportaj al Antena 3.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, majoritatea celor care au ajuns la mare în prima zi a relaxării interdicțiilor generate de pandemie spun că au venit pentru întregul weekend și intenționează să revină și în săptămânile viitoare, pentru a compensa perioada în care au fost nevoiți să stea departe de aglomerări.

Turiști pe plajă pe toată durata nopții

Pe plaja din Vama Veche s-au adunat mulți oameni pe plajă, stațiunea dând impresia că a revenit la starea dinaintea pandemiei. Există chiar și temerari care au făcut baie în mare, cu toate că temperatura apei este încă una scăzută.

ADVERTISEMENT

Față de cei care au venit la Vama Veche în weekendul de 1 mai, turiștii de acum nu mai trebuie să poarte mască și nici nu mai trebuie  să-și facă griji că trebuie  să fie în case la ora 22.00.

Astfel că plaja nu va mai fi goală pe durata nopții, turiștii putând rămâne la malul mării cât vor dori. Mai mult, terasele vor fi deschise până la miezul nopții.

ADVERTISEMENT

Atractivitatea litoralului în primul weekend al relaxării a dus la un trafic intens pe Autostrada Soarelui, sâmbătă, pe sensul către litoral. Din cauza restricțiilor de circulație de pe anumite tronsoane, s-au format coloane de mașini care pot ajung și până la doi kilometri.

Potrivit Centrului Infotrafic, cel mai greu se circulă în zona Cernica, din cauza lucrărilor de reparații, acolo fiind restricționată circulația pe prima bandă și pe cea de urgență.

ADVERTISEMENT

Alți români au preferat să petreacă primele zile ale relaxării la munte astfel că s-au format coloane de mașini și pe DN 1, la Comarnic și Bușteni.

ADVERTISEMENT
Tags: