Life

Petrică Mîțu Stoian a câștigat un proces la două săptămâni după ce a murit. Câți bani i se ceruseră artistului

Petrică Mîțu Stoian a fost acuzat că ar fi încălcat un contract, iar un producător a cerut în instanță daune de 310.000 de euro, dar a pierdut. Sentința nu este definitivă.
10.01.2022 | 09:55
Petrica Mitu Stoian a castigat un proces la doua saptamani dupa ce a murit Cati bani i se cerusera artistului
ADVERTISEMENT

Petrică Mîțu Stoian a fost acuzat că ar fi încălcat un contract, iar procesul a durat aproape 9 ani.

Artistului i s-au cerut daune de peste 300.000 de euro.

Sentința în acest caz a fost dată la două săptămâni după moartea interpretului de muzică populară.

ADVERTISEMENT

Petrică Mîțu Stoian a câștigat un proces la două săptămâni după ce a murit. Câți bani i se ceruseră artistului

Administratorul casei de producție West Music din Craiova l-a acuzat pe Petrică Mîțu Stoian că a încălcat un contract încheiat în 2007, susține Wowbiz. 

Prin acel contract, regretatul interpret de muzică populară cedase drepturile pentru 5 albume înregistrate (100 de melodii). Petrică Mîțu Stoian primise 25.000 de euro și se angajase ca timp de 10 ani, să nu folosească acele melodiile decât în concerte. Altfel, penalitățile ar fi fost de 10.000 de euro pentru fiecare melodie folosită.

ADVERTISEMENT

În anul 2011, un CD  are conținea mai multe melodii din cele cesionate a fost vândut alături de o revistă cunoscută. Astfel, un an mai târziu, producătorul muzical l-a dat în judecată pe Petrică Mîțu Stoian și i-a cerut daune în valoare de 310.000 de euro.

“În baza acestui contract de cesiune pârâtul Mîțu Petre a primit de la reclamant, în calitate de administrator al…, suma de 25.000 de euro, reprezentând remunerație pentru editarea unui număr de 100 de melodii cuprinse în cinci albume editate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, conform art. 3.2 în contractul de cesiune „pentru fiecare piesa editata de către titular (pârâtul Mîțu Petre), către terți fără acordul scris al Editorului, titularul va plăti Editorului o despăgubire de 10.000

de euro. Menționează că toate clauzele contractuale trebuiau respectate până în anul 2017 inclusiv, având în vedere că perioada pentru care au fost cesionate drepturile de către pârâtul Mîțu Petre era de 10 ani, conform art. 3.1 din contractul de cesiune nr. 40/05.06.2007″, se arată în dosar, potrivit Wowbiz.

ADVERTISEMENT

Procesul a durat 9 ani, iar sentința a fost dată la două săptămâni după ce Petrică Mîțu Stoian se stinsese din viață. Instanța i-a dat dreptate artistului, deoarece nu a existat vreo dovadă că acesta semnase vreun contract cu publicația respectivă.

Sentința nu este una definitivă. Aceasta se poate ataca în 15 zile de la comunicare.

ADVERTISEMENT