Life

Surpriza pe care i-a făcut-o Petrică Mîțu Stoian lui Alin Matei, băiatul său de suflet, înainte de a muri: „Și acum plâng”

Alin Gabriel Matei, fiul de suflet al lui Petrică Mîțu Stoian, a dezvăluit ce surpriză uriașă i-a făcut marele artist cu ceva timp înainte să moară, o surpriză care îl emoționează și acum.
10.12.2021 | 16:32
Surpriza pe care ia facuto Petrica Mitu Stoian lui Alin Matei baiatul sau de suflet inainte de a muri Si acum plang
Petrică Mîțu Stoian, alături de fiul său de suflet, Alin Gabriel Matei. Foto: wowbiz.ro
ADVERTISEMENT

Alin Gabriel Matei, tânărul cântăreț de muzică populară descoperit de Petrică Mîțu Stoian a dezvăluit marea surpriză pe care artistul i-a făcut înainte să moară.

Băiatul de suflet al folcloristului a spus că este puternic afectat de decesul acestuia și are momente în care izbucnește în plâns, acolo unde nu-l vede nimenea.

ADVERTISEMENT

Alin Matei a avut numai cuvinte de laudă la adresa celui care l-a descoperit. A vorbit în termeni reverențioși despre interpretul de muzică tradițională, într-o emisiune de televiziune.

Fiul de suflet al lui Petrică Mîțu Stoian, surpriză din partea marelui artist

Cântărețul a mărturisit că Petrică Mîțu Stoian, pe care a avut ocazia să-l cunoască în urmă cu 5 ani, i-a pregătit o petrecere-surpriză de majorat. Marele promotor al muzicii de suflet  și de pahar din Oltenia a ”complotat” cu familia sa pentru ca acesta să nu uite niciodată ziua în care a împlinit 18 ani. „Și acum plâng”, a spus tânărul, amintindu-și de momentul pus la cale de Mîțu Stoian.

ADVERTISEMENT

Alin Gabriel Matei a spus că a vorbit în fiecare zi cu Petrică Mîțu, cu care a păstrat o relație deosebită de-a lungul timpului. Ultima oară s-a văzut cu el cu o zi înainte să moară. Nu i-a venit să creadă când a citit în ziare că acesta s-a stins din viață, crezând că este o știre falsă.

Și-a amintit cum a fost întâlnirea cu făuritorul celor mai pline de voioșie muzici de petrecere tradiționale. A spus că nu se aștepta să fie lăudat la concursul la care a participat, căci știa cât de exigent era cântărețul.

ADVERTISEMENT

„Ne-am cunoscut acum 5 ani în cadrul unui concurs. M-am dus cu puțină teamă. Știți că era un om care spunea lucrurilor pe nume. Nu o dădea cotită. Ce era, aia era. Sincer, am rămas plăcut impresionat. După ce am cântat, m-a lăudat. Pentru mine, un copil atunci, aveam 14 ani, mi-a dat o încredere, un avânt”, a povestit Alin Gabriel Matei la Teo Show.

Alin Gabriel Matei, în platoul Teo Show. Foto: Kanal D

Alin Gabriel Matei nu va lipsi de la parastasul de 40 de zile

Apoi a povestit despre cum a pus la cale familia sa majoratul-surpriză împreună cu Petrică, ideea fiind a regretatului artist.

ADVERTISEMENT

„Îi spuneți că are cântare, trebuie să vină. Mama a zis: vezi că o să ai un botez”, a declarat Alin la Kanal D.

Copilul de suflet al lui Mîțu Stoian a mai precizat că va fi prezent la parastasul de 40 de zile care va avea loc mâine, pe 11 decembrie, la  Craiova. Acesta va fi organizat de fostul impresar Doru Gusman.

„Pomana e făcută la Craiova. E organizată de către domnul Doru Gușman. Voi merge și eu. M-a chemat”, a adăugat Alin Gabriel Matei.

 

ADVERTISEMENT