Life

Singurele imagini cu vila în care locuia Petrică Mîțu Stoian! Pe ce avere se luptă surorile artistului cu impresarul lui

Vila în care locuia Petrică Mîțu Stoian este una dintre cele mai importante părți ale averii artistului, unul dintre subiectele luptei dintre surorile acestuia și impresarul Doru Gusman.
11.01.2022 | 14:48
Casa lui Petrică Mîțu Stoian este o parte substanțială a averii pe care a lăsat-o în urmă regretatul artist, avere pe care se ceartă impresarul și surorile acestuia Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK are imagini, în exclusivitate, cu vila în care locuia, în Craiova, Petrică Mîțu Stoian, un imobil impunător, situat în centrul orașului și care, acum, face subiectul unor dispuse serioase în ceea ce privește succesiunea.

Cum arată vila în care locuia Petrică Mîțu Stoian

Situată la doi pași de centrul Craiovei, vila în care a locuit Petrică Mîțu Stoian este, cu adevărat, impunătoare. Imobilul, unul care măsoară câteva sute de metri pătrați – nu puține – este înconjurat de o grădină la fel de mare, iar totul este ascuns ochilor indiscreți de un gard, dar și de felul în care e amplasat. În spatele casei se află un parc remarcabil, ”garnisit” cu flori și cu câteva foișoare în care regretatul artist se relaxa.

ADVERTISEMENT

Situat pe două nivele, imobilul adăpostește, din informațiile obținute de FANATIK, mai bine de opt camere. În plus, vila în care trăia Petrică Mîțu Stoian avea și câteva dependințe, precum o cramă bine dotată, cu un spațiu dedicat celor care voiau să se ascundă de căldura verii.

Din informațiile obținute în exclusivitate de FANATIK de la unul dintre vecinii regretatului artist, casa în care locuia Petrică Mîțu Stoian se lăuda cu adevărate colecții de artă. ”Știu că el colecționa icoane prețioase, avea multe asemenea lucruri, mai ales că era și foarte credincios. La un moment dat, auzisem că avea și tablouri scumpe, o replică făcute după un Rembrandt, zicea el că de un elev de-al pictorului, dar nu l-am văzut.

ADVERTISEMENT

E adevărat, arareori invita pe cineva pe la el dintre vecinii de pe stradă, ne vedeam aici, în fața casei și mai stăteam de vorbă. Dar știu că era mare colecționar de artă, mai ales bisericească”, ne-a spus, în exclusivitate, vecinul cântărețului.

Doru Gusman locuia împreună cu Petrică Mîțu Stoian

Petrică Mîțu Stoian nu locuia singur în uriașa vilă pe care o avea în centrul Craiovei, pe o stradă în care sunt doar imobile cu valoare de monument istoric. Alături de el era și Doru Gusman, impresarul și partenerul de afaceri al cântărețului, cel care, și acum, locuiește acolo.

ADVERTISEMENT

De altfel, conform datelor consultate de FANATIK, firmele pe care Petrică Mîțu Stoian și Doru Gusman le dețineau, în cote egale, aveau sediul social chiar în vila cântărețului, acolo unde, legal, locuia și impresarul regretatului artist.

Cât costă o vilă precum cea a lui Petrică Mîțu Stoian?

Conform site-urilor de vânzări, o vilă situată ultracentral în Craiova valorează câteva sute de mii de euro, prețul cel mai mic fiind în jurul a 200.000 de euro, iar cel mai mare, 800.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Cum vila în care a locuit Petrică Mîțu Stoian are un teren de câteva sute de metri pătrați și o spațiu util de alte câteva sute de metri pătrați, valoarea ei poate ajunge – sau chiar depăși – 800.000 de euro, mai ales că beneficiază de dotări excepționale. Iar dacă se adaugă mobilierul și colecțiile de artă, imobilul în sine ajunge, probabil, la o valoare de aproximativ un milion de euro.

De altfel, averea lui Petrică Mîțu Soian era impresionantă, succesul lui, ca artist, fiind incontestabil. De curând, într-un interviu pe care l-a acordat pentru FANATIK, Constantin Enceanu a vorbit despre banii pe care îi câștiga atât el, cât și Petrică Mîțu Stoian.

”Păi în 2012, eu și cu Petre eram plătitori de TVA pe persoane fizice! (…) Până la urmă, ne-au învățat unii să ne facem un SRL, până atunci noi plăteam ca proștii. A venit control de la centru aici, la noi, în Dolj, să ne verifice pe mine și pe Mîțu.

Le-a și zis unul că noi suntem plătitori de TVA, când au auzit aia, ne-au lăsat în pace, își făceau cruce. S-au dus la alții care nu declarau nici cinci ani, nu la noi care declaram 3 miliarde la vremea aceea”, a povesti Constantin Enceanu pentru FANATIK.

Luptă pentru averea lui Petrică Mîțu Stoian

Decesul neașteptat al lui Petrică Mîțu Stoian a deschis o luptă surdă pentru averea artistului, surorile acestuia și fostul impresar Doru Gusman războindu-se pentru banii și bunurile cântărețului. Cum statutul vilei este, momentan, incert, acte cu privire la proprietate nefiind făcute publice, lucrurile se complică în războiul pentru avere.

”E deschisă succesiunea, așteptăm să vedem, ar putea dura și un an de zile, nu merge așa repede. Ce au făcut, e treaba lor, vedem ce hotărăște legea. Dacă e în favoarea lui, să fie…

Nu mă interesează averea lui, vreau să se facă dreptate. Și dacă voi primi ceva din avere, o dau la săraci, mie nu-mi trebuie. Nu-mi trebuie avere cum spune că au sărit hienele, o dau la săraci. Nu-mi trebuie nimic de la Mîțu că nu a muncit pentru mine, a lucrat pentru știu eu cine…”, spunea presei Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîțu Stoian.

Pe de altă parte, impresarul artistului, Doru Gusman, are o discurs asemănător. ”Bunurile care sunt pe firmă sunt acolo, se pot verifica, nu este problemă. Nu am pus stăpânire pe nimic. Să facă taxa de succesiune și să intre (n.r. în posesia bunurilor). Suntem 50%, în firma administrator, în una este Petrică Mîțu Stoian cu mine și în cealaltă este el cu soția mea, care nu mai este”, a explicat și Doru Gușman, impresarul lui Petrică Mîțu Stoian.

Moartea lui Petrică Mîțu Stoian a surprins lumea muzicii populare

Petrică Mîțu Stoian a murit la doar 61 de ani, luând prin surprindere întreaga lume muzicală românească. Artistul a decedat imediat după ce a început tratamentele de recuperare post-COVID la o clinică particulară din Reșița, cântărețul dorind să facă terapia hiperbară.

Decesul lui Petrică Mîțu Stoian a avut loc pe 26 noiembrie, la spitalul din Reșița, acolo unde ajunsese să fie internat la secția de Terapie Intensivă din cauza complicațiilor pe care le-a suferit pe când era la clinica particulară unde voia să se recupereze după COVID.

ADVERTISEMENT
"Şi-au ales locul, nu s-au dus la întâmplare". Două fete de 15 ani au murit după ce s-ar fi aruncat de pe un turn, în Hunedoara. Una dintre ele ar fi lăsat un bilet de adio
Recordul lui Leo Messi e istorie! S-a semnat cel mai mare contract din...
Recordul lui Leo Messi e istorie! S-a semnat cel mai mare contract din lumea sportului
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Irina Loghin apariție surprinzătoare la 84 de ani. Fotografie în costum de baie
Irina Loghin apariție surprinzătoare la 84 de ani. Fotografie în costum de baie
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate...
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate spune că l-a lovit norocul
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română