Life

Ce pensie are sora lui Petrică Mîțu Stoian! El câștiga enorm de mulți bani față de Maria Tărchilă

Maria Tărchilă, sora regretatului Petrică Mîțu Stoian, este departe, atunci când vine vorba de bani, de reușitele financiare ale cântărețului de muzică populară care a murit anul trecut.
09.01.2022 | 12:12
Ce pensie are sora lui Petrica Mitu Stoian El castiga enorm de multi bani fata de Maria Tarchila
Ce pensie are sora lui Petrică Mîțu Stoian! El câștiga enorm de mulți bani față de Maria Tărchilă Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Maria Tărchilă, sora regretatului cântăreț de muzică populară Petrică Mîțu Stoian, este de ceva vreme pensionară, iar suma de bani încasată, lunar, de la Casa de Pensii din Arad a fost dezvăluită de soțul acesteia, în declarația de avere depusă.

Câți bani câștigă Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîțu Stoian

Conform Wowbiz, Maria Tărchilă nu se poate lăuda cu vreo pensie mare, femeia având însă un sprijin cât se poate de serios în persoana soțului ei, fost cadru militar, pensionar la rândul lui.

ADVERTISEMENT

Astfel, conform declarației de avere depuse de Petru Tărchilă din postura de candidat la Consiliul Local al comunei Livada din Arad, averea surorii lui Petrică Mîțu Stoian nu este una însemnată. Pe lângă casa de 300 mp în localitatea Sâleani și un autoturism marca Opel fabricat în anul 2014, Maria Tărchilă are o pensie de 15.000 de lei pe an, adică aproximativ 1.250 de lei lunar.

Soțul surorii lui Petrică Mîțu Stoian are însă o pensie ceva mai consistentă, de aproximativ 5.000 de lei în fiecare lună, sumă la care se adaugă și banii pe care îi câștigă din activitatea de profesor la Facultatea de Științe Umaniste și Sociale din cadrul Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad.

ADVERTISEMENT

De altfel, cumnatul lui Petrică Mîțu Soian este o figură cunoscută în Arad, acesta, fiind, cu ani în urmă, și șef al Vămii din județul din vestul țării și, totodată, naș al legendei fotbalistice Helmuth Duckadam.

Cât câștiga Petrică Mîțu Stoian?

Constantin Enceanu, cel mai bun prieten al lui Petrică Mîțu Stoian și artistul cu care regretatul cântîăreț de muzică populară a urcat de sute de ori pe scenă, a dezvăluit, în exclusivitate pentru FANATIK, câți bani câștigat, în trecut, împreună.

ADVERTISEMENT

”Se muncea foarte mult, dar se câștiga bine. Aveam, în weekend, mai multe nunți în aceeași noapte. Aveam și câte trei nunți pe seară, s-a întâmplat într-o sâmbătă să cânt opt ore la patru nunți, în 4 județe: la Strehaia, în Mehedinți, în Gorj, în Dolj, iar dimineața la 6.00 cântam în Olt. Dar merita.

Păi în 2012, eu și cu Petre eram plătitori de TVA pe persoane fizice! (…) Până la urmă, ne-au învățat unii să ne facem un SRL, până atunci noi plăteam ca proștii. A venit control de la centru aici, la noi, în Dolj, să ne verifice pe mine și pe Mîțu.

ADVERTISEMENT

Le-a și zis unul că noi suntem plătitori de TVA, când au auzit aia, ne-au lăsat în pace, își făceau cruce. S-au dus la alții care nu declarau nici cinci ani, nu la noi care declaram 3 miliarde la vremea aceea”, a povesti Constantin Enceanu pentru FANATIK.

Iar din declarațiile făcute de artist, se pare că Petrică Mîțu Stoian câștiga, într-un weekend, mai mult decât o face sora lui, Maria Tărchilă, în mai bine de un an.

Sora lui Petrică Mîțu Stoian, scandal cu impresarul cântărețului

După moartea lui Petrică Mîțu Stoian, Maria Tărchilă, sora artistului, și impresarul cântărețului, Doru Gusman, au avut un schimb de replici cât se poate de acid, cei doi certându-se pentru averea lăsată de regretatul rapsod.

Mai mult, schimbul de replici a devenit de-a dreptul încins în momentul în care Doru Gusman le-a numit pe surorile lui Petrică Mîțu Stoian ”hiene”, iar Maria Tărchilă a explicat că ea nu își dorește nimic din averea artistului, dar dorește în schimb să se facă dreptate.

„Am fost la parastas, ne-am salutat frumos, n-am nimic cu el, nici el cu mine, legea hotărăște tot! E deschisă succesiunea, așteptăm să vedem, ar putea dura și un an de zile, nu merge așa repede. Ce au făcut, e treaba lor, vedem ce hotărăște legea. Dacă e în favoarea lui, să fie…

Nu mă interesează averea lui, vreau să se facă dreptate. Și dacă voi primi ceva din avere, o dau la săraci, mie nu-mi trebuie. Nu-mi trebuie avere cum spune că au sărit hienele, o dau la săraci. Nu-mi trebuie nimic de la Mîțu că nu a muncit pentru mine, a lucrat pentru știu eu cine… Ne-a făcut hiene, că am venit noi, hienele, să luăm. Ce hiene am fost noi că nu l-am deranjat niciodată nici pe impresar, nici pe mine”, a declarat Maria Tărchilă, potrivit starpopular.ro.

Petrică Mîțu Stoian a încetat din viață, la 61 de ani, pe 6 noiembrie 2021, după ce a început un tratament de recuperare post-COVID, la Reșița, la o clinică particulară.

ADVERTISEMENT