Life
notix pixel id

Petrică Mîțu Stoian, experiențe neașteptate trăite la nunțile la care a cântat. Ce a pățit artistul pe un șantier

30.04.2021 | 12:37
Petrică Mîțu Stoian, experiențe neașteptate trăite la nunțile la care a cântat. Ce a pățit artistul pe un șantier
Petrică Mîțu Stoian, cântăreț de muzică populară. Foto: libertatea.ro
ADVERTISEMENT

Petrică Mîțu Stoian a povestit câteva experiențe amuzante pe care le-a trăit la nunțile la care a fost invitat să cânte de-a lungul anilor, iar unele dintre istorisirile cântărețului de muzică populară sunt de-a dreptul suprarealiste.

Invitat în emisiunea Adrianei Bahmuțeanu de pe Youtube, folcloristul și-a amintit câteva dintre cele mai insolite nunți la care a cântat.

Una dintre ele a avut loc pe un șantier în județul Gorj, eveniment pe care cântărețul l-a ținut minte căci niciodată nu i s-a întâmplat să aducă voie bună în acele condiții.

ADVERTISEMENT

Petrică Mîțu Stoian, peripeții la nunți

Acesta a spus că nuntașii s-au luat la bătaie la un moment dat: „Era o femeie solidă, mare, grăsună, cum dădea cum îi trântea pe jos. S-au certat, în fine, a venit un domn, până la urmă am rămas singuri cu lăutarii, sub cort, a venit și o ploaie.

El era socrul și zicea că l-au lăsat să păzească. Am luat de acolo ce am apucat, am plecat acasă. Nu a mai avut cine să ne mai plătească. Poate era o tehnică din asta, că n-a dat nimeni dar la masă. A fost un scandal, Doamne, am ținut-o minte”.

ADVERTISEMENT

La o nuntă a cântat până a rămas mireasa gravidă

O altă nuntă, de data asta fără scandal, la care artistul a cântat a durat nu mai puțin de patru zile. Muzicianul a spus că a cântat până a rămas mireasa gravidă, stârnind hohote de râs.

„Patru zile am cântat: sâmbătă, duminică, luni și marți. Cântai la horă. I-am dat viteză cântecului și lumea juca. Nu repetam, mă. Nu era doar repertoriul meu. Acum dacă mă duc la o nuntă pot să țin cinci ore cu repertoriul meu”, a mai povestit Petrică Mîțu Stoian pe Youtube.

ADVERTISEMENT

La o altă nuntă, la Padeș, interpretul de muzică populară le-a cântat mirilor nu doar în seara petrecerii, ci și dimineață, imediat după ce s-a consumat noaptea nunții, moment de care își amintește cu emoție pentru că cei doi însurăței au fost extrem de impresionați de faptul că au fost treziți cu muzică.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri