Life

Care este istoria icoanei tămăduitoare pe care o avea Petrică Mîțu Stoian acasă. Artistul se ruga deseori în fața sa

Istoria icoanei tămăduitoare pe care o păstra cu sfințenie Petrică Mîțu Stoian este uluitoare. De sute de ani, tabloul sfânt face minuni, motiv pentru care și artistul se ruga deseori în fața sa.
22.12.2021 | 07:50
Care este istoria icoanei tamaduitoare pe care o avea Petrica Mitu Stoian acasa Artistul se ruga deseori in fata sa
ADVERTISEMENT

Petrică Mîțu Stoian s-a stins subit din viață pe 6 noiembrie 2021, lăsând în urma sa multă durere, dar și o avere care a și condus la un scandal mediatic între sora artistului și cel care i-a fost impresar și prieten ani la rând.

Însă, pe lângă suferință și averea materială pe care interpretul de muzică populară a adunat-o de-a lungul carierei sale artistice, în vila de la Craiova, acolo unde locuia alături de familia lui Doru Gușman, Petrică Mîțu Stoian deținea și o avere spirituală.

ADVERTISEMENT

Petrică Mîțu Stoian deținea o icoană rară, vindecătoare de cancer

Credincios din fire, cântărețul avea pe un perete din casă o icoană înrămată. Nu era orice icoană, ci după cum susținea chiar Petrică Mîțu Stoian, tabloul sfânt era unul rar, cu puteri vindecătoare.

Tocmai de aceea, diagnosticat fiind cu cea mai cruntă boală, cancer, deseori, vedeta din Mehedinți se ruga la ”Fecioara din Kazan”.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă locuința sa era plină de icoane, aceasta era specială pentru Petrică Mîțu Stoian, o ținea la loc de cinste și se ruga să îl scape de cancer, după ce în 2019 i-a fost extirpat un rinichi și urma să facă o altă intervenție în ianuarie 2022.

Istoria ”Fecioarei din Kazan”

”Este o icoană adusă din Rusia, o ”Kazanskaia” – Fecioara din Kazan. Este adusă în perioada primului război mondial. Este o icoană făcătoare de minuni. Astea sunt sfințite și sunt poleite”, a spus Petrică Mîțu Stoian, conform Wowbiz. 

ADVERTISEMENT

”Fecioara din Kazan” este o icoană făcătoare de minuni, despre care se spune că vindecă cele mai grele boli, precum cancerul și reprezintă unul dintre cele mai importante simboluri ale ortodoxiei ruse.

Prima icoană de acest fel a fost pusă pe peretele catedralei din Piața Roșie de către cneazul Dimitrie Pojarski după eliberarea Moscovei de armata poloneză, în 1612.

ADVERTISEMENT

În vila artistului, această icoacă nu era singura așezată la loc de cinste, însă valoarea acesteia, dacă este un obiect original, sfințit și mai vechi de 100 de ani poate ajunge chiar și la 20.000 de euro.

Și în dormitorul cântărețului se mai găsea un tablou sfânt. Deasupra patului, Petrică Mîțu Stoian avea o replică a celebrului taboul ”Întoarcerea fiului risipitor”.

ADVERTISEMENT