Life

Dezvăluiri despre Petrică Mîțu Stoian. Ce făcea de sărbători și ce nu se știe despre regretatul cântăreț

La mai bine de o lună de la moartea lui Petrică Mîțu-Stoian ies la suprafață lucruri neștiute despre artistul originar din județul Mehedinți, dar și ce obișnuia să facă de sărbători.
20.12.2021 | 08:33
Dezvaluiri despre Petrica Mitu Stoian Ce facea de sarbatori si ce nu se stie despre regretatul cantaret
ADVERTISEMENT

Constantin Enceanu, un apropiat al regretatului interpret de muzică populară, a dezvăluit planurile lui Petrică Mîțu-Stoian, dar și generozitatea de care dădea dovadă de fiecare dată în prag de Crăciun.

Născut într-o familie săracă, solistul dăruia celor nevoiași, dar mai ales copiilor. În plus, după ieșirea la pensie se gândea să nu mai cânte și să călătorească, să vadă lumea.

ADVERTISEMENT

Crăciunul de anul acesta ar fi trebuit să-l prindă la Mormântul Sfânt, acolo unde a mai fost în trecut, dar soarta a avut cu totul alte planuri pentru Petrică Mițu-Stoian.

Constantin Enceanu, mărturie despre regretatul Petrică Mîțu-Stoian. Ce obișnuia de sărbători

„Ştiu că îi duceţi dorul. Niciunul dintre noi nu va reuşi să îl înlocuiască pe Petrică Mîţu Stoian, dar cred că Dumnezeu a avut nevoie mai multă de el acolo în ceruri. Probabil că îşi face un ansamblu, altfel nu îmi explic.

ADVERTISEMENT

Prea mulţi artişti de seamă au plecat în lumea cea fără dor. Vom încerca de fiecare dată să aducem un omagiu în amintirea lui. Atunci când am primit vestea oarecum am certat un pic divinitatea că a făcut un lucru nedrept. 

Îşi dorea să colinde lumea. Voia să meargă la Mormântul Sfânt, chiar hotărâsem în iarna asta să mergem. Eu nu am fost niciodată, el a fost, şi îmi spunea că vi cu sufletul mai curat, cu energie pozitivă.

ADVERTISEMENT

Petrică era foarte generos. Când mergeam undeva zicea că face el cinste, vedea copii amărâţi şi le dădea sume destul de mari. (…) Lumea nu ştia că atunci când aveam o petrecere în familie el era sarea şi piperul, era extrem de glumeţ.

Era o atmosferă extraordinar de plăcută în preajma lui, el dădea tonul. Din orice făcea o glumă, lucru care nu e la îndemâna oricui”, a declarat Constantin Enceanu pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

Petrică Mîțu-Stoian, decedat după un tratament post Covid

Ultima oară când au discutat cei doi mari artiști de muzică populară a fost cu două zile înainte de moartea lui Petrică Mîțu-Stoian.

La momentul respectiv Constantin Enceanu afla că regretatul solist urma să plece la Reșița. „Și plecat a fost”, a ținut să completeze solistul.

Din păcate, în după amiaza zilei de sâmbătă, 6 noiembrie 2021, interpretul de muzică populară din Mehedinți se stingea din viață la vârsta de 61 de ani.

Petrică Mițu-Stoian a decedat după un tratament efectuat după infectarea cu noul tip de coronavirus, într-o clinică privată din Caraș-Severin.

ADVERTISEMENT