Sporturi

Petrică Paraschiv, primul român campion mondial la box, reținut pentru trafic de droguri de mare risc!

29.03.2019 | 19:33

În 1995, Gheorghe Petrică Paraschiv devenea campion mondial la box după ce îl învingea în orașul său natal pe americanul Greg Richardson. Brăileanul ajungea astfel primul campion mondial român după ce a cucerit centura WBA Penta-Continental. Soarta nu a fost însă blândă cu Petrică Paraschiv, cel care a ajuns cu timpul să aibă mai multe probleme cu legea. Ultima problemă cu legea a avut-o chiar în aceste zile, când fostul pugilist a fost reținut pentru trafic de droguri.

Petrică Paraschiv, reținut pentru trafic de droguri

Ajuns la 48 de ani, Petrică Paraschiv a fost reținut vineri de oamenii legii. Polițiștii îl acuză pe pugilist de trafic de heroină și metadonă. El își va petrece următoarele zile în arest, anunță televiziunea Digi 24. Nu este pentru prima oară când fostul campion este certat cu legea. În decembrie 2016, el a fost arestat în Italia pentru furt. Atunci, a fost prins de oamenii legi în timp ce încerca să fure geanta unei femei în apropierea gării din San Pietro.

Atunci, un carabinier care se întorcea acasă a observat cum doi bărbați furau din poșeta unei femei care aștepta autobuzul la capătul de linie de lângă gară. Cei doi hoţi au reușit să fure din geanta femeii de 44 de ani, 500 de euro, 3 carduri bancare și un telefon mobil. Ei au fost identificați drept Petrică Paraschiv și un alt român în vârstă de 28 de ani, ambii cu antecedente penale.

Petrică Paraschiv, primul campion mondial român la box, a fost reținut pentru trafic de droguri

Petrică Paraschiv, primul campion român la box

Petrică Paraschiv a deschis calea marilor campioni români la box. El avea să piardă însă meciul pentru titlul WBU (World Boxing Union), în Thailanda, împotriva Chaosingthong Chalermsri, pentru ca în octombrie 1997, să se recunoască învins la Algiers, în faţa algerianului Samir Laala, în meciul pentru titlul WBC International.

Brăileanul a fost primul dintr-o serie de campioni români la box, printre care e numără Mihai Leu (WBO – 1997, mijlocie), Tony ”Bad Boy” Badea (IBO Intercontinental – 1997, mijlocie), Leonard Doroftei (WBA – 2002, semi-uşoară), Adrian Diaconu (WBA – 2005, semi-grea), Lucian Bute (IBF – 2007, super-mijlocie), Jojo Dan (NABA – 2007 / WBC Continental – 2009, semi-mijlocie) şi Viorel Simion (WBC Intercocntinental, în 2011). În total, Paraschiv a avut 19 meciuri, cu 13 victorii, 5 înfrângeri și un egal.

Tags: