News

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, infectat cu Covid-19. Care este starea politicianului de la Kiev

30.09.2020 | 16:05
Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, infectat cu Covid-19. Care este starea politicianului de la Kiev
Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, infectat cu Covid-19. Care este starea politicianului de la Kiev. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Covid-19 lovește din nou la cel mai înalt nivel în lumea politică internațională. Petro Poroşenko, fostul președinte al Ucrainei, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Anunțul a fost făcut chiar politicianul de la Kiev, în cursul zilei de marți, prin intermediul unei postări pe un site de socializare.

ADVERTISEMENT

Actualmente, Poroşenko este deputat în Parlamentul de la Kiev, iar în această perioadă era extrem de activ, fiind implicat în campania electorală pentru alegerile locale din 25 octombrie.

Petro Poroşenko, infectat cu Covid-19. Care este starea fostului președinte al Ucrainei

Fostul preşedinte al Ucrainei, acum în vârstă de 55 de ani, a spus că se va trata la domiciliu, acolo unde a decis de altfel să se și izoleze.

ADVERTISEMENT

Petro Poroşenko, care suferă de diabet, a fost se vede astfel nevoit să îşi anuleze deplasările electorale prevăzute în cadrul campaniei pentru alegerile locale din 25 octombrie.

”Am fost testat pozitiv pentru Covid. Este o perioadă proastă. Îmi pare rău că sunt obligat să-mi anulez toate călătoriile prin regiunile Ucrainei.

În ultimii șase ani, m-am obișnuit să lupt cu bolile, să stau din pat. Dar acesta virus este mai obositor, mă simt înjunghiat în spate.

ADVERTISEMENT

Așadar, începând de astăzi (n.r. marți, 29 septembrie) sunt tratat acasă. Sper într-o recuperare rapidă, și îi îndemn pe toți ucrainenii să aibă grijă de ei înșiși!”, a scris Poroșenko pe Twitter.

Ce lideri din Ucraina au mai fost infectați cu coronavirus

Petro Poroșenko nu este primul nume important din politica din Ucraina care are de a face cu infecția Covid-19.

”Doamna de Fier” a Ucrainei, Iulia Timosenko, se luptă și cu noul coronavirus. Aceasta chiar a făcut o formă gravă, fiind la terapie intensivă și ventilată artificial.

ADVERTISEMENT

Tot în Ucraina, candidatul la funcția de primar din Kiev, Boryslav Bereza, s-a îmbolnăvit. Testul PCR repetat a dovedit că are coronavirus. Bereza a anunțat infectarea pe Facebook.

”Respirația grea, tusea și durerile în piept m-au făcut să efectuez un test PCR, pe care l-am repetat. În final s-a confirmat că sunt pozitiv cu Covid-19”, se arată în mesaj.

În această perioadă a valului 2 de pandemie, Ucraina se confruntă cu o explozie a infectărilor. Se înregistrează în prezent aproximativ 3.000 de cazuri pe zi, de la 800 câte înregistra în iulie.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri