ADVERTISEMENT
Hotnews

PETROLUL, cel mai IEFTIN din ultimii 6 ani! Cînd SCADE preţul benzinei şi la noi

Pe cotaţiile de la New York, petrolul a ajuns la 40 de dolari pe baril. La Londra, Brentul este totuşi mai sus, la 49 de dolari, departe chiar şi de minimul acestui an, din ianuarie, când intra...
Autor: Ionuţ Cataramă | 19.08.2015 | 09:04
PETROLUL, cel mai IEFTIN din ultimii 6 ani! Cînd SCADE preţul benzinei şi la noi

Pe cotaţiile de la New York, petrolul a ajuns la 40 de dolari pe baril. La Londra, Brentul este totuşi mai sus, la 49 de dolari, departe chiar şi de minimul acestui an, din ianuarie, când intra spre 45 de dolari. Dar e un trend major de ieftinire şi nu sunt în perspectivă motive care să aducă o revenire a cotaţiilor.

ADVERTISEMENT

Economiile lumii sunt destul de fragile, oferta este mare, mai ales în perspectivă, pentru că Iranul va pompa mai mult. Sunt analişti care readuc în discuţie iaraşi cotaţiile de 30 de dolari şi chiar sub.

Preţurile la pompă s-au mai micşorat şi este posibil să vedem noi ieftiniri, însă nu trebuie să ne aşteptăm la foarte mult.

ADVERTISEMENT

Variaţiile cotaţiilor la petrol brut nu se regăsesc în preţul de la pompă, pentru că pot interveni factori conecşi.

De pildă, în perioada următoare se aşteaptă ca petrolul să se ieftinească şi din cauză că rafinăriile intră toamna în revizii. Shell, Statoil vor opri instalaţii din diverse colţuri ale Europei în septembrie. Asta reduce cererea de ţiţei pentru rafinare şi poate, pe de altă parte, să oprească scăderi în continuare ale cotaţiilor pentru produse rafinate. Depinde care este stocul din acest moment. Trece vara, mai scade consmulul după plimbările din vacanţe şi atunci va fi important ce va avea consumatorul la dispoziţie.

ADVERTISEMENT

Înainte de începutul perioadei de vacanţe, stocul de produse rafinate în Europa era la maxime istorice. Contează care a fost consumul de vară, pentru că dacă nu s-a ars multă benzină, atunci cotaţiile de la carburanţi pot scădea şi mai accelerat decât cele ale petrolului. Sunt multe variabile, multe foi la plăcinta asta a preţului.

Sursa: digi24.ro

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!