Fotbal intern

Petrolul – Cernomoreţ Odessa 0-1. Contra a luat foc: “Nu e posibil aşa ceva”

Cosmin Contra n-a digerat foarte uşor acest eşec, chiar dacă adversarul n-a fost unul oarecare. Tehnicianul "găzarilor" este supărat că echipa sa a făcut din nou adversarilor cadou un penalty....
06.02.2014 | 16:54
Petrolul  Cernomoret Odessa 01 Contra a luat foc Nu e posibil asa ceva

Cosmin Contra n-a digerat foarte uşor acest eşec, chiar dacă adversarul n-a fost unul oarecare. Tehnicianul “găzarilor” este supărat că echipa sa a făcut din nou adversarilor cadou un penalty. “Întotdeauna sînt supărat cînd pierd. Am jucat cu o echipă care săptămîna viitoare joacă prima manşă din şaisprezecimile din Liga Europa. O echipă masivă, care ne-a dominat. Am început bine repriza secundă şi apoi am fost penalizaţi cu penalty, al treilea, parcă, pînă acum. Dacă nu-şi creează ei ocazii, le-o punem noi pe var să marcheze. Mutu a jucat vîrf împins fiindcă s-a accidentat Camara. Dacă nu se accidenta Camara, juca Adi retras şi Ianis pe alt post. Sînt supărat pe Gerson. A fost al doilea penalty în patru jocuri. Sînt preocupat de acest lucru. Nu e posibil aşa ceva. SÎntem în negocieri, dar este greu să găseşti un atacant foarte bun. Încercăm să-l aducem pe cel mai bun pe care putem să-lo aducem acum. Boudjemaa mi-a mulţumit că l-am lăsat să plece”, a declarat Cosmin Contra, tehnicianul Petrolului după joc.
………………….

Petrolul a pierdut primul amical din al doilea cantonament din Antalya, contra ucrainenilor de la Cernomoreţ Odessa, scor 0-1. “Lupii” au cedat în faţa formaţiei calificate în şaisprezecimile de finală din Liga Europa după un gol marcat din penalty. Evoluţia “lupilor”, în special în faza ofensivă, a fost modestă. Mutu a avut două ocazii şi atît. “Briliantul” a fost căpitanul ploieştenilor şi a jucat pe două posturi. În prima repriză a fost vîrf retras, în partea secundă, vîrf împins.

Min. 90: S-a terminat meciul.

Min. 90: Ianis Zicu i-a pasat lui Mutu, care de la 10-12 metri a tras puternic, dar pe centru şi portarul ucrainean a respins.

Min. 85: Bornescu a pasat fix la adversari, dar unul dintre atacanţii de la Cernomoreţ s-a băgat în unghi şi a ratat şansa de a dubla avantajul echipei sale.

Min. 76: La Petrolul a intrat şi Bornescu.

Min. 75: Petrolul a avut o lovitură liberă din afara careului. “Adi, hai s-o facem p-aia la bara a doua”, a strigat Contra. Mingea a ajuns în careu, la “Briliant”, după execuţia lui Zicu, dar finalizarea a lăsat de dorit.

Min 71: Cosmin Contra a luat foc pe margine: “Iar am pierdut controlul. Hai, mişcare!”

Min. 66: Văduţ Morar a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene pentru două fauluri din spate. În locul eliminatului Morar a intrat Alexandru Chiriţă, 17 ani, fiul lui Daniel Chiriţă, fost component al “găzarilor” în anii 90.

Min. 65: Încă o mare ocazie pentru ucraineni: un jucător de la Cernomoreţ n-a putut împinge mingea în plasă de la cîţiva metri, după o lovitură liberă.

Min. 60: Mutu l-a certat pe Geraldo pentru o pasă greşită: “Ce faci, bă, eşti nebun la cap?”.

Min. 58: GOOL CERNOMOREŢ: Gerson a comis un fault în careu, iar Antonov a transformat perfect penalty-ul.

Min. 55: Ucrainenii au marcat, dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

Min. 53: Alcenat a centrat în careu, Mutu a reluat spre poartă, dar a fost blocat de un fundaş de la Cernomoreţ.

Min. 46: A început partea secundă. La Petrolul au intrat Zicu, Gerson, Mustivar, Alcenat, Geraldo. Mutu e vîrf împins. Petrolul joacă acum în formula: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Gerson, Manasse – Hoban, Mustivar – Priso, Zicu, Morar – Mutu

Min. 45: S-a fluierat finalul primei reprize.

Min. 44: Guilherme a executat direct pe poartă o lovitură liberă, deşi mai mulţi coechipieri aşteptau o centrare.

Min 36: Gai a ratat incredibil, din careu. Ucrainenii ajung incredibil de uşor în careu, dar ratează mereu şutul decisiv.

Min. 21: Mutu a reluat cu capul, dintr-o poziţie bună, pe lîngă poartă. Mare ocazie pentru Petrolul.

Min. 15: Adi Mutu a avut o lovitură liberă de la 20 de metri, poziţie centrală, dar a tras în zid. “Dă-i pe colţul lui, că nu vede!”, i-a strigat Contra de pe margine, dar execuţia “Briliantului” a fost modestă.

Min. 10: Apărarea prahovenilor e “praf”. Fiecare incursiune a ucrainenilor e periculoasă, dar cei din Odessa ratează mereuşutul decisiv.

Min. 7: Antonov l-a întors uşor pe Manasse şi a tras din careu pe lîngă poartă. Ucraineanul a cerut penalty, susţinînd că a fost jenat în momentul şutului.

Min. 3: Petrolistul Morar a tras un prim şut spre poarta ucrainenilor, dar a greşit ţinta.

Min. 1: A început partida.
……..

Petrolul o întîlneşte joi, în Antalya, pe Cernomoreţ Odessa, echipa de pe locul 5 din campionatul Ucrainei, la care joacă fostul dinamovist Elis Bakaj. În precedentele trei partide, “lupii” au înregistrat următoarele rezultate: 1-1 cu Sturm Graz, 1-2 cu Anji Mahacikala şi 1-0 cu Jagodina. Pe echipamentul “lupilor” apare în continuare inscripţia “Consiliul Local Ploieşti”, deşi autorităţile au sistat finanţarea echipei pînă la terminarea acţiunilor procucorilor DNA:

Echipele de start

PETROLUL: Pecanha – Achim, Hoban, Manasse, Guilherme – Romario, De Lucas – Priso, Mutu, Morar – Camara

Rezerve: Bornescu – Alcenat, Geraldo, Mustivar, Gerson, Chiriţă, Zicu

CERNOMOREŢ: Bezotosny – Zubeyko, Fontanello, Berger, Santana – Kovalchuk, Bakaj, Arzhanov, Matos – Gai – Antonov

Tags: