“Lupii” jubilează: “Am devenit FAVORIŢI la titlu”

UPDATE 23.15: "Nu regret nimic în viaţă. N-am discutat cu Mutu. E un jucător foarte bun, dar perioada de reconstrucţie înseamnă să aducem jucători tineri. Un fotbalist de vîrsta lui ne poate...
24.11.2013 | 22:20
Lupii jubileaza Am devenit FAVORITI la titlu
ADVERTISEMENT

UPDATE 23.15: “Nu regret nimic în viaţă. N-am discutat cu Mutu. E un jucător foarte bun, dar perioada de reconstrucţie înseamnă să aducem jucători tineri. Un fotbalist de vîrsta lui ne poate ajuta un an, un an şi jumătate.
Noi vrem însă jucători care s-o facă pe termen lung. Eu am trei coloane în caiet cu nume de jucători pe care i-am putea aduce la echipă, toţi tineri, care ne pot ajuta mai mult pe termen lung”, a declarat Constantin Anghelache, preşedintele de la Dinamo, la Digi Sport.

Revenirea în fotbalul românesc a lui Adrian Mutu, după 14 ani petrecuţi în cele mai tari campionate din Europa, a stîrnit multe comentarii. Petroliştii visează cu ochii deschişi la titlu, Marţian anunţă că va mai trece şi pe la UTA, piteştenii plîng că a lăsat FC Argeş să moară, iar un fost coleg s-a declarat uimit de alegerea sa.

ADVERTISEMENT

Contra: “Experienţa lui ne poate ajuta să rezolvăm problemele din atac”

Cosmin Contra, tehnicianul “lupilor”, crede că “Briliantul” va rezolva problemele din atac ale echipei sale. “Chiar nu ştiu nimic. Eu sînt la antrenament cu echipa, pregătesc meciul de mîine. Nu ştiu nimic de Mutu. Dan Capră şi cei din cadrul clubului se ocupă. Vă daţi seama că e ok, dar mă preocupă mai puţin, pentru că el vine de ianuarie. Am lăsat de o parte subiectul pînă atunci, încă am meciuri de jucat pînă cînd va veni. Chiar şi cu Mutu, Petrolul nu putem spune că vom cîştiga titlul. Steaua face puţini paşi greşiţi, Astra e şi ea foarte puternică, dar şanse sînt. Sper să cîştigăm meciurile pe care le mai avem pentru a rămîne aproape de Steaua. Experienţa pe care o are Mutu ne poate ajuta să rezolvăm problemele din atac, dar vom căuta să aducem încă un an atacant”, a declarat Cosmin Contra, antrenorul prahovenilor, la Dolce Sport.

“Am aflat şi eu de venirea lui Mutu din iarnă. Despre Adi Mutu vom vorbi cînd se va face prezentarea jucătorului la Petrolul. Orice echipă din România şi l-ar fi dorit pe Mutu. La valoarea lui, ne poate ajuta încă un an şi jumătate. Noi căutăm soluţii pentru posturile deficitare, un vîrf de atac, încă unul. Sper că va face un retur bun. Nu mă gîndesc la duelurile importante, ci la următorul meci, cu Viitorul. Nu mă interesează acum meciul cu Steaua. S-a vorbit foarte mult de sumele pe care le va încasa Mutu la Petrolul, însă nu e nimic clar, nu sînt cele vehiculate de presă”, a adăugat tehnicianul “lupilor galbeni” la Digi Sport.

ADVERTISEMENT


Capră: “N-a semnat nimic deocamdată”

Dan Capră, preşedintele de la Petrolul, a declarat, pentru FANATIK, că “Briliantul” n-a semnat deocamdată contractul cu “lupii”, dar totul este doar o formalitate, fiindcă francezii de la Ajaccio i-au dat acceptul să revină în ţară. “Mutu n-a semnat nimic deocamdată cu Petrolul. Dar ne-a spus că a primit acordul lui Ajaccio să vină la Petrolul pentru un an şi jumătate. Acum, după venirea lui Adi, Petrolul a devenit clar favorită la titlu. Obiectivul nostru acesta era oricum, dar acum şansele noastre cresc considerabil. Nu vreau să vorbesc despre detaliile financiare ale transferului sau despre salariul său”, a declarat Dan Capră, preşedintele celor de la Petrolul, pentru FANATIK.


“Stă la Petrolul pînă în vară, apoi vine la UTA”

Adrian Marţian, patronul de la UTA Arad, cel care se lăuda că “98 la sută, Adi vine la noi”, continuă să susţină că “Briliantul” îşi va termina cariera la “Bătrîna Doamnă”. “Tocmai am terminat de vorbit cu Adrian Mutu şi cu Cosmin Contra şi am decis că cea mai bună variantă pentru el este să se ducă la Petrolul pînă în vară, atunci cînd eu îmi voi rezolva problemele pe care eu le am acum cu echipa. Chiar dacă vine la Petrolul, Ajaccio îi plăteşte jumătate din contract pînă la vară. A acceptat oferta mea în valoare de 500.000 de euro, dar ne-am înţeles să facă acest pas pînă în vară. Cine crede că mint, înseamnă că nu ştie fotbal”, a declarat Adrian Marţian, patronul de la UTA Arad, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

“Cum dracu a mers la Petrolul? E ceva putred la mijloc”

“Cum dracu a ales să meargă la Petrolul, iar în primăvară, cînd a fost rugat să ajute FC Argeş, i-a întors spatele. Sigue e ceva necurat la mijloc, pentru că să ai afacerile şi familia în străinătate, iar tu dintr-o dată să vii în România, e ciudat. Sigur e ceva putred la mijloc. Eu îi urez succes lui Adi, chiar dacă a uitat de clubul care l-a crescut”, a declarat, pentru FANATIK, Nicolae Enoiu, administratorul judiciar al clubului FC Argeş, club neînscris în vreo competiţie şi care este la un pas de faliment. “E destul de straniu acest transfer. Se ştie relaţia lui de prietenie cu Contra, sigur a contat enorm. E un pas în spate pentru Adi, dar pentru Petrolul este un pas imens înainte. Nu ştiu dacă Mutu a refuzat-o pe Dinamo. A fost probabil şi un motiv financiar, un aspect foarte important”, a declarat Florin Bratu, fost coleg cu Mutu la echipa naţională.

Tags: