Sport

Petrolul – FC Botoșani 2-1, în etapa a 9-a din SuperLiga. “Lupii” își consolidează locul pe podium. Cum arată clasamentul. Video

Petrolul s-a impus cu 2-1 în fața lui FC Botoșani în etapa a 9-a din SuperLiga şi și-a consolidat poziția a treia în ierarhie. Prahovenii sunt la un punct de Farul și patru de liderul Rapid.
04.09.2022 | 19:50
Petrolul  FC Botosani 21 in etapa a 9a din SuperLiga Lupii isi consolideaza locul pe podium Cum arata clasamentul Video
În plină criză financiară, Petrolul Ploiești primește vizita formației FC Botoșani într-un meci din etapa a 9-a din SuperLiga. © FOTO:Gheorghe Fluster/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
04-09-2022
18:32

Petrolul - FC Botoșani 2-1 (Irobiso 22, Grozav 64 / Sno)

Vezi aici cele mai importante faze

Min.90+1: GOOOL FC Botoșani. Acțiune în banda stângă, mingea este centrată în careu, Roman și Tîrcoveanu sunt blocați, dar Sno vine pe un spațiu liber și înscrie.

Min.89: Bratu și Tucaliuc intră în locul lui Jair și Seto.

Min.86: Țicu bate bine o nouă lovitură de colț, Huja reia spre poartă, dar prinde Pap. Acesta încearcă să declanșeze contraatacul, însă Meijers îl blochează și vede cartonașul galben.

Min.81: Grozav și Dimitriu le lasă locul lui Manzala și Cebotaru.

Min.75: Mussis și Ivanov ies din teren și sunt înlocuiți de Shahaf și Sylla.

Min.74: Tamaș reia cu capul, după o lovitură de colț, însă mingea trece peste.

Min.71: Irobiso îi lasă locul lui Măzărache.

Min.70: Tîrcoveanu intră în locul lui Perianu.

Min.64: GOOOL Petrolul. Țicu centrează excelent, Irobiso recentrează în fața porții, iar Grozav reușește să finalizeze intrând cu mingea în poartă.

Min.63: Sno îl faultează pe Jair și vede cartonașul galben.

Min.61: Roman îl găsește pe Sno, acesta centrează, dar Tamaș respinge excelent în corner.

Min.58: Camara finalizează o acțiune prelungită de atac a oaspeților, însă șutul său trece peste poartă. La câteva secunde după, Camara și Mateus sunt înlocuiți de Mihai Roman și Petkovski.

Min.54: După un aut, Dumitriu încearcă o centrare pentru Irobiso, mingea, deviată, este respinsă de Pap, ajunge la Irobiso, care scoate la Grozav, iar acesta șutează, dar Boli respinge.

Min.50: Irobiso îl faultează pe Boli și primește cartonașul galben.

Min.49: Perianu primește o minge la 25 de metri, în poziție centrală, dar șutează peste poartă. Petrolul reia de pe linia de 6 metri, mingea ajunge la Grozav, care încearcă să finalizeze de la mare distanță, dar lovește balonul cu exteriorul și acesta trece departe de țintă.

Min.43: Irobiso centrează din nou, periculos, în careu, Dican reușește însă să intervină.

Min.41: Mailat primește cartonașul galben după ce îl trage de tricou pe Seto.

Min.37: Irobiso sprintează pe partea dreaptă, centrează perfect pentru Jair, dar acesta, singur-singurel în 8 metri, reia pe lângă poartă.

Min.27: Seto primește un cartonaș galben după un atac periculos asupra lui Mussis.

Min.22: GOOOL Petrolul. Lovitură de colț executată foarte bine de Țicu, Huja reia spre poartă, Pap scoate, dar Irobiso reia în poartă.

Min.16: Contraatac FC Botoșani, cu trei oameni, Mailat șutează, dar mingea este respinsă în corner de Tamaș.

Min.11: Mussis șutează către poartă, dar Tamaș respinge, acrobatic, în corner.

Min.8: Sebastian Mailat șutează din afara careului, dar Octavian Valceanu intervine.

Min.7: Camara ia o acțiune pe cont propriu, trece de trei adversari, dar, Dumitriu îi suflă mingea înainte de a finaliza.

Min.4: Acțiune bună a lui Dragu, care centrează, dar Mussis nu reușește să reia către poartă din 4 metri.

Min.1: A început partida.

04-09-2022
17:54

Echipele de start la Petrolul - FC Botoșani

Se știu echipele de start pentru partida Petrolul – FC Botoșani, meci care va începe la ora 21:30 pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești.

  • Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaș, Huja – Borța, Seto, Dumitriu, Jair, Țicu – Grozav, Irobiso. Rezerve: Moroz – Cebotaru, Pashov, A. Olaru, M. Bratu, Cioiu, Manzala, Tucaliuc, Măzărache. Antrenor: Nicolae Constantin.
  • FC Botoșani: Pap – Sno, Dican, Boli, Dragu – Ivanov, Perianu, Mussis – Mateus, Camara, Mailat. Rezerve: Ureche -. Patache, Țigănașu, Șeroni, Petkovski, Tîrcoveanu, M. Roman, Shahaf, Sylla. Antrenor: Mihai Teja.

Partida Petrolul – FC Botoșani se joacă duminică, 4 septembrie, cu începere de la ora 21:30, în cadrul etapei a 9-a din SuperLiga. Se întâlnesc două echipe situate în prima jumătate a clasamentului, locul 3 pentru ”lupii galbeni”, locul 7 moldovenii lui Mihai Teja. Și diferența de puncte dintre cele două oponente este una care ne îndreptățește să credem că va fi un duel disputat.

Unde se joacă Petrolul – FC Botoșani, din etapa a 9-a a SuperLigii

Meciul Petrolul – FC Botoșani, programat duminică, 4 septembrie, cu începere de la ora 21:30, se va disputa pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, în etapa a 9-a din SuperLiga. Istoric vorbind este prima confruntare între cele două de la reorganizarea prahovenilor din 2016 când societatea care administra clubul a intrat în faliment iar Petrolul s-a resetat, pornind într-o nouă aventură fotbalistică din liga a patra.

ADVERTISEMENT

Dacă de obicei cochetul stadion din Ploiești este un mic vulcan atunci când ”lupii” evoluează pe teren propriu. Indiferent de numele adversarului fanii ploieșteni sunt mai mereu la datorie pentru a-și susține favoriții. Însă, acest lucru nu înseamnă că organizatorii ar trebui să ia măsuri speciale la acest joc, între Petrolul și FC Botoșani neexistând o rivalitate în adevăratul sens.

Cine transmite la tv partida Petrolul – FC Botoșani

Partida Petrolul – FC Botoșani de sâmbătă seara, de la ora 21:30, găzduită de arena ”Ilie Oană” din localitatea reședință a județului Prahova, din etapa a 9-a din SuperLiga va fi televizată în direct pe canalele Orange Sport 1, Prima Sport1 și Digi Sport 1. Înfruntarea poate fi urmărită și pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Ploiești, vremea se anunță ideală pentru fotbal, chiar dacă un plafon consistent de nori va acoperi cerul. Maxima zilei atinge 20 de grade, iar la ora jocului cu FC Botoșani, în termometre vor fi aproximativ 18 rade celsius. Conform ANM nu există nici cea mai mică probabilitate ca în intervalul în care se va disputa partida să cadă precipitații. Acest meci va fi condus la centru de arbitrul Marian Barbu.Ce jucători lipsesc din întâlnirea Petrolul – FC Botoșani

Cei doi antrenori nu au probleme deosebite de lot, dar există absențe de ambele părți. În ceea ce îl privește pe Nae Constantin, acesta nu va putea miza în confruntarea cu FC Botoșani pe Mirko Ivanovski și Constantin Budescu. Nord-macedoneanul a primit cartonaș roșu în duelul din etapa precedentă, cu Chindia Târgoviște, și este suspendat, în timp ce Budescu este în continuare accidentat. Este interesant de urmărit dacă va juca Gabriel Tamaș. Fostul internațional și-a anunțat plecarea de la Petrolul, după meciul cu Chindia, nemulțumit de problemele financiare cu care se confruntă gruparea prahoveană.

ADVERTISEMENT

Nici în tabăra moldoveană nu se poate vorbi de probleme grave de efectiv. Mihai Teja știe sigur că nu va conta pe serviciile lui Mihai Roman II, care este accidentat. În ceea ce îi privește pe Kevin Boli și Eduard Florescu, tehnicianul așteaptă verdictul final al staff-ului medical pentru a ști dacă se poate sau nu baza pe ei.

Cote la pariuri la jocul Petrolul – FC Botoșani

Casele de pariuri văd un joc echilibrat cu o șansă în plus pentru victoria Petrolului, la o cotă de 2,55, în timp ce moldovenii au primit cota de 3,45 pentru a părăsi învingători arena din Ploiești. Şansă dublă ”X2” are o cotă de 1,62, în timp ce o victorie a gazdelor, sau o remiză, combinat într-o singură opțiune – ”1X”, are o cotă de 1,42.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe s-au întâlnit de-a lungul anilor de 12 ori, dar vorbim de meciuri care s-au disputat până în 2016 când Petrolul s-a reorganizat. Chiar și așa, istoricul este favorabil prahovenilor care au adunat în timp 7 victorii în fața celor de la FC Botoșani. Un meci s-a terminat remiză, în alte patru rânduri câștig de cauză având echipa din nordul Moldovei.

ADVERTISEMENT