Sport

Cum a falimentat Petrolul! Clauzele AU DISTRUS clubul

Petrolul Ploieşti trece printr-o pasă financiară dificilă, jucătorii fiind neplătiţi de mai multe luni, iar patronul Dan Capră a fost arestat pentru evaziune fiscală.  Arestarea patronului...
26.01.2015 | 00:00

Petrolul Ploieşti trece printr-o pasă financiară dificilă, jucătorii fiind neplătiţi de mai multe luni, iar patronul Dan Capră a fost arestat pentru evaziune fiscală.  Arestarea patronului „lupilor” nu este singurul motiv care a dus la situaţia financiară precară a clubului, ci şi contractele jucătorilor aduşi din postura de vedete punînd umărul la decăderea echipei. 

Cu siguranţă cel mai nereuşit transfer al Petrolului a fost Ianis Zicu. Jucătorul care între timp a semnat pentru ASA Tîrgu Mureş a ajuns la Petrolul Ploieşti în iarna anului 2014, care l-a repatriat din Coreea de Sud, de la Gangwon FC. Mutare a fost surprinzătoare în condiţiile în care salariul pe care îl avea în Asia era unul imposibil de acoperit de o echipă din România.

ADVERTISEMENT

Citeşte: EXCLUSIV / ŞOC! Un stelist S-A COMBINAT cu prietena colegului!

Clauză falimentară pusă de Zicu

Ianis Zicu a avut un contract bine pus la punct în perioada petrecută la Ploieşti. Fotbalistul a insistat pentru o clauză care, în condiţiile problemelor financiare pe care le au toate echipele din Liga 1, ar fi părut greu de acceptat. Atacantul cîştiga un salariu de 20.000 de euro pe lună, iar dacă banii nu îi erau viraţi pînă la data stabilită, clubul era obligat să dubleze suma pe care i-o datora. Aşa a ajuns fostul dinamovist să încaseze chiar şi 40.000 de euro pe lună la Petrolul, mai bine decît orice alt fotbalist din Liga 1. Asta în condiţiile în care Zicu a prins doar zece meciuri la Petrolul, în care a adunat 398 de minute şi nu a reuşit să marcheze. Deşi semnase o înţelegere pe un an şi jumătate, Petrolul i-a reziliat contractul după doar şase luni.

Citeşte: STEAUA şi-a găsit golgheterul! E din străinătate

În plus, conform surselor FANATIK.RO, modelul de contract pentru care a insistat Ianis Zicu a fost preluat şi de alţi jucători importanţi ai echipei, iar  în momentul în care au început problemele financiare aceste înţelegeri au atîrnat foarte greu în scufundarea clubului din punct de vedere financiar. 

ADVERTISEMENT

Citeşte: Un NOU transfer la DINAMO! Şi-au BETONAT defensiva!

Traseul lui Ianis Zicu, conform transfermarkt.de:

2004 – Inter – 1.800.000 euro

2009 – Dinamo – 800.000 de euro

2010 – Poli Timişoara – 1.400.000 de euro

2011 – ŢSKA Sofia – 2.300.000 de euro

2012 – Pohang Steelers – 1.500.000 de euro

2014 – Petrolul Ploieşti – 600.000 de euro

2014 – ASA Tîrgu Mureş -350.000 de euro

Mircea Rednic riscă să piardă jumătate din echipă

Juan Albin şi Njongo Priso sînt cei mai importanţi jucători de care s-a despărţit Petrolul în ultima perioadă. Dar situaţia s-ar putea agrava în următoarea perioadă. Ploieştenii ar putea pierde gratis cei mai importanţi jucători ai echipei, care nu au mai fost plătiţi de aproximativ patru luni şi şi-au depus memorii pentru a-şi recupera bani şi a deveni jucători liberi de contract. Conform surselor FANATIK.RO nu mai puţin de zece jucători ar putea deveni liberi de contract în următoarele săptămîni. Situaţie care l-ar pune în mare dificultate pe Mircea Rednic, care ar putea rămîne cu maximum 15 jucători pentru al doilea stagiu de pregătire din Antalya, care va avea loc în perioada 2-13 februarie. “Puriul” a cerut asigurări că nu va pierde jucători importanţi înainte de startul campionatului, dar şansele ca pretenţia sa să fie îndeplinită sînt foarte mici în acest moment.