Sport

Petrolul Ploieşti revine pe prima scenă! “Lupii” au trecut prin purgatoriul ligilor inferioare unde au pustiit timp de şase ani

Petrolul Ploieşti revine în Liga 1 după o pauză de şase ani. Echipa s-a desfiinţat în 2016 şi a fost nevoită să o ia de la zero, în purgatoriul ligilor inferioare. În 2022, "lupii" revin în elita fotbalului românesc.
09.05.2022 | 20:02
Petrolul Ploiesti revine pe prima scena Lupii au trecut prin purgatoriul ligilor inferioare unde au pustiit timp de sase ani
Petrolul Ploieşti a promovat în Liga 1. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Petrolul Ploieşti a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc. “Lupii” au pătimit mult în ultimii ani când erau principalii favoriţi la promovarea în Casa Pariurilor Liga 1, însă de fiecare dată au ratat de puţin obiectivul.

Petrolul Ploieşti revine pe prima scenă! “Lupii” au trecut prin purgatoriul ligilor inferioare

Actuala stagiune se anunţa, culmea, cenuşie. Sponsorul principal al echipei, Veolia, a plecat la începutul campionatului, când Petrolul Ploieşti chiar pierduse marca şi sigla, care urmau să revină Primăriei, ca urmare a clauzelor de performanţă care nu au fost atinse.

ADVERTISEMENT

FANATIK a scris pe larg despre acest caz la finalul stagiunii trecute. După mai multe controverse, Petrolul a putut să îşi păstreze identitatea, însă chiar şi aşa, speranţele de promovare erau mici pentru că echipa se confrunta cu probleme financiare.

Însă, formaţia lui Nae Constantin a reuşit un parcurs impecabil în campionat. Petrolul a dominat sezonul regulat şi a intrat în play-off cu şapte puncte avans în fruntea clasamentului. Lucrurile nu au fost simple pentru “lupi” în play-off, însă au reuşit promovarea pe prima scenă după victoria din penultima etapă, obţinută în faţa Chiajnei.

ADVERTISEMENT

Ani dificili pentru fanii “lupilor”! Echipa a intrat în faliment în 2016

Pentru fanii Petrolului au fost ani dificili. Echipa care în 2013 câştiga Cupa României şi a ajuns doi ani la rând în play-off-ul Europa League, a ajuns în insolvenţă doi ani mai târziu, iar la finalul stagiunii 2015-2016, încheiată pe ultimul loc în Casa Pariurilor Liga 1, a intrat în faliment.

După falimentul societăţii comerciale, asociaţiile de suporteri şi foşti jucători ai clubului au refondat echipa. Petrolul 52 s-a înscris în Liga A Prahova. Fanii au fost alături de formaţie în eşaloanele inferioare, echipa reuşind promovări succesive în Liga 3 şi Liga 2.

ADVERTISEMENT

Ambiţii mari din 2017! Promovarea pe prima scenă întârzia să apară

În 2017, alături de Petrolul 52 a venit un sponsor foarte puternic: Veolia Grup. Echipa a câştigat licitaţia pentru marca şi sigla “Petrolul”, deţinută de Primărie, concesionată pe o perioadă de patru ani.

Însă, pasul firesc întârzia să vină. Petrolul avea echipă puternică, buget consistent, însă mai mereu promovarea în prima ligă nu a venit. Iar asta a creat animozităţi. S-au schimbat antrenori, loturi întregi de jucători, fără succes.

ADVERTISEMENT

În 2019, 2020 şi 2021, Petrolul a ratat şansa de a reveni în elita fotbalului românesc, iar la începutul actualei stagiuni toată lumea credea că proiectul va fi distrus, mai ales că echipa pierdea maca Petrolul şi rămânea fără cel mai important sponsor, Veolia.

Jucătorii au trecut peste problemele financiar şi administrative în sezonul în care nimeni nu le dădea nicio şansă

În mod paradoxal, problemele financiare şi cele administrative nu au afectat sezonul sportiv impecabil al băieţilor lui Nae Constantin, care au reuşit să îndeplinească un obiectiv pe care nici ei nu îl mai considerau posibil: promovarea în Liga 1.

Cu probleme financiare şi multe necunoscute, Petrolul Ploieşti revine în Casa Pariurilor Liga 1. Însă, ca “lupii” să redevină o forţă trebuie să îşi rezolve problemele administrative şi financiare, astfel încât să poată performa şi la nivelul primei ligi, nu doar să fie o prezenţă pasageră.

  • 4 titluri de campioană a României are Petrolul
  • 2013 este anul în care Petrolul a câştigat ultima dată un trofeu (Cupa României)
ADVERTISEMENT