Sport

Petrolul – Rapid 1-0, în etapa a 5-a din SuperLiga. Gafa lui Horațiu Moldovan a făcut diferența în „Primvs Derby”. Video

Petrolul Ploiești a obținut a doua victorie la rând în SuperLiga. Nou-promovata s-a impus chiar în derby-ul cu Rapid, scor 1-0. Meciul a fost decis de gafa lui Horațiu Moldovan.
13.08.2022 | 17:30
Petrolul  Rapid 10 in etapa a 5a din SuperLiga Gafa lui Horatiu Moldovan a facut diferenta in Primvs Derby Video
Petrolul a învins-o pe Rapid cu golul marcat de Grozav în minutul 23. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
13-08-2022
18:47

Petrolul - Rapid 1-0 (G. Grozav 34)

VEZI CELE MAI IMPORTANTE FAZE AICI 

Min. 69 – Ocazie Petrolul! Ticu șutează bine cu stângul, dar mingea se scurge pe lângă poarta lui Moldovan.

Min. 62 – Ocazie Rapid! Papeau îi așează mingea lui Ioniță, care șutează din marginea careului, dar mingea e devitată de Cebotaru în corner.

Min. 34 – GOOOL Petrolul!!! Gicu Grozav deschide scorul cu un șut de la marginea careului! Șutul nu a fost unul periculos, dar Horațiu Moldovan a scăpat mingea în poartă!

S-a reluat meciul după un sfert de oră de pauză! 

Problemele se agravează! Din cauza fumigenelor aruncate în teren, meciul este în continuare întrerupt. La marginea terenului a izbucnit un incendiu. Un banner a luat foc.

Min. 2: Meciul este întrerupt din cauza fumigenelor şi petardelor aruncate pe teren. 

Start de meci! 

13-08-2022
17:24

Echipele de start în Petrolul - Rapid

  • Petrolul (3-4-3): Vîlceanu – Meijers, Tamaș, Huja – Pashov, Tavarez, Seto, Țicu – Cioiu, Ivanovski, Grozav. Antrenor: Nicolae Constantin
  • Rapid (4-3-3): Moldovan – Sousa, Săpunaru, Iacob, Ștefan – Kait, Crepuljia, Ciobanu – Sefer, Dugandzic, Papeau. Antrenor: Adrian Mutu

Meciul Petrolul – Rapid are loc sâmbătă, 13 august, cu începere de la ora 21:45, în cadrul etapei a 5-a din SuperLiga. Ambele echipe vin după rezultate foarte bune în runda precedentă: prahovenii au obţinut prima lor victorie, 1-0 la Cluj, cu Universitatea, în derbyul promovatelor iar Rapid a dispus acasă de FC Argeş cu 2-1 superdublă a lui Antonio Sefer.

Unde se joacă meciul Petrolul – Rapid

Întâlnirea Petrolul – Rapid se desfăşoară sâmbătă, 12 august, de la ora 21:45, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, un stadion modern, care corespunde normelor FIFA şi UEFA, dovadă faptul că aici au jucat nu o dată şi naţionalele României de seniori şi U21. Tot aici joacă partidele de acasă de la promovarea de acum trei sezoane Chindia Târgovişte.

ADVERTISEMENT

Meciul Petrolul – Rapid este o confruntare de mare tradiţie din fotbalul românesc dar şi una considerată de risc maxim de autorităţi şu forţele de ordine, pentru că au avut loc de multe ori ciocniri între suporteri şi nu doar la nivel verbal. Cum la joc şi-au anunţat prezenţa în număr mare fanii Rapidului oraşul deja seamănă cu o fortăreaţă, patrulele de jandarmi fiind la tot pasul şi se încearcă prevenirea şi stoparea imediată a oricăror incidente.

Cine transmite la TV partida Petrolul – Rapid

Partida Petrolul – Rapid se joacă sâmbătă, 13 august, de la ora 21:45, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, în etapa a 5-a din SuperLiga şi va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1. O mai puteţi viziona şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Ploieşti este o zi călduroasă, dar nu caniculară, cu o maximă a zilei ajungând la orele amiezii doar la 31 de grade. Cerul va fi variabil, dar pericolul de ploaie este foarte scăzut. La ora partidei vor fi în jur de 26-27 de grade. Meciul va fi condus de o brigadă de arbitri avându-l la centru pe Cătălin Popa din Piteşti.

S-au mai redus problemele de lot pentru Adrian Mutu

Antrenorul Petrolului, Bicolae Constantin nu are probleme de lot înaintea acestui meci, deoarece Constantin Budescu, chiar dacă a semnat recent cu ploieştenii, mai are destul de mult până când va încheia procesul de recuperare după operaţia de ligamente şi nu va reveni prea curând nici măcar la antrenamente.

ADVERTISEMENT

În tabăra Rapidului încep să vină şi veştile bune. Alex Măţan, ultima dată în SUA, la Columbus Crew, a devenit rapidist cu acte în regulă, dar e mult în urmă cu pregătirea, aşa că Adrian Mutu nu va conta pe el. Au revenit însă în lot accidentaţii Claudiu Bellu-Iordache şi Romario Moise, doar vârful slovac Vojtus rămânând indisponibil. Fundaşul central Dragoş Grigore e suspendat.

Cote la pariuri la jocul Petrolul – Rapid

Rapid este favorită în opinia caselor de pariuri, cota fiind una foarte ridicată, între 2,30 – 2,40 în funcţie de agenţii. Petrolul are  cote între foarte mari, între 3,60-3,70, iar pentru un gol marcat de gazde avem o cotă de 1,50 iar pentru Rapid un gol în meci valoreză 1,30. NJu se întrevăd multe goluri, motiv pentru care la opţiunea 2-5 goluri cota este de 1,40.

ADVERTISEMENT

Petrolul – Rapid este unul dintre duelurile vechi din fotbalul nostru, dar cu puţine episoade în ultimii ani, ca urmare a problemelor financiare care au afectat ambele cluburi făcându-le să ajungă până în Liga a patra! La capitolul succese Rapid are 36, Petrolul 20 şi de 22 de ori s-a terminat fără învingător.

ADVERTISEMENT