Petrolul atacă promovarea cu achiziţii de Liga 1: fundaşul Ichim!

Eduard Nicolae Popa   
în Fotbal intern
22/01/2018, 15:19
Petrolul atacă promovarea cu achiziţii de Liga 1: fundaşul Ichim!

„Lupii Galbeni” au transferat în această iarnă cinci jucători cu care speră să ajungă în Liga a 2-a la finalul acestui sezon. Este vorba despre portarul de 24 de ani Raul Avram, de la FC Botoşani şi mijlocaşii Daniel Cârjan (20 ani, Viitorul Domneşti), Mihai Ene (18 ani, Viitorul Constanţa) şi Cristian Andor (28 de ani, ex CS Mioveni). Ultimul transfer este un jucător cu peste 100 de meciuri în Liga 1 Betano, fundaşul Alexandru Ichim. 

„FC Petrolul Ploieşti a ajuns la un acord cu Alexandru Ichim, jucătorul semnând, cu gruparea „galben-albastră”, un angajament valabil timp de un sezon şi jumătate. În vârstă de 28 ani, Ichim (1.90 m) evoluează pe postul de fundaş central, iar în prima parte a stagiunii 2017-2018 a jucat în eşalonul secund, pentru fosta adversară a „lupilor” din Cupa României, CS Mioveni. De-a lungul carierei, Alexandru Ichim a mai jucat pentru Ceahlăul Piatra Neamţ, FC Botoşani şi FC Braşov, adunând 101 prezenţe şi 4 goluri marcate în Liga I. Bun venit, Alexandru Ichim!”, a anunţat Petrolul pe site-ul oficial.

Ichim vrea promovarea cu Petrolul

Ichim şi-a reziliat contractul cu CS Mioveni după ce în prima parte a sezonului a evoluat în 16 meciuri, dintre care în 14 a fost titular. Fundaşul este în revenire de formă după ce în ultimele sezoane a evoluat foarte puţin la FC Botoşani, respecitv FC Braşov. Cel mai mult a jucat pentru Ceahlăul, atât în Liga 1, cât şi în Liga 2.

„Toată lumea mi-a spus despre proiect, că este seriozitate şi nu trebuie să ne gândim decât la fotbal şi la promovare! Restul… va veni de la sine! Am visat să joc la această echipă în clipa în care am văzut frenezia tribunelor, la meciul de Cupa României! Ne-am calificat noi (n.r. – când Achim juca la CS Mioveni), dar am simţit cum amărăciunea fanilor ploieşteni s-a metamorfozat în aplauze pentru jocul echipei! Asta am vrut mereu, să lupt şi să-mi merit aplauzele! La Ploieşti va fi posibil şi sunt gata să şi demonstrez că, împreună cu echipa, vom fi cei mai buni din divizie! Şi vom şi promova, de două ori la rând!”, a spus Ichim, într-un interviu acordat pentru Republika News, după ce a semnat cu Petrolul.

Petrolul a început cantonamentul la Cheile Grădiştei, acolo unde vor juca până pe 2 februarie. Prahovenii vor avea un amical pe 28 ianuarie cu Olimpic Cetate Râşnov şi pe 31 ianuarie cu Steagu Roşu Braşov. În intervalul 6-16 februarie este programat al doilea cantonament al ploieştenilor, la Buftea. La sfârşitul turului Petrolul are 32 de puncte în 12 etape, cu două puncte mai mult decât AFCM Alexandria. 

Închide ×