Petrolul, obiectiv clar: promovarea! Ce spune noul antrenor

„Lupii galbeni” ocupă primul loc în Seria a III-a a Ligii a III-a şi sunt aproape de a-şi îndeplini obiectivul. Toţi cei de la Petrolul se gândesc la un singur lucru: promovarea.
14.03.2018 | 02:47
Petrolul obiectiv clar promovarea Ce spune noul antrenor

Prahovenii au debutat cu dreptul în anul 2018, după ce au obţinut victoria în meciul de pe teren propriu cu Sporting Roşiori, scor 1-0, în cadrul etapei cu numărul 15. Ploieştenii păstrează avansul de două puncte faţă de principala contracandidată la promovare, FCM Alexandria, echipă pe care au slăbit-o prin transferul antrenorului Romulus Ciobanu.

Acesta recunoaşte că Petrolul este o echipă de nerefuzat şi îşi ţine elevii în frâu prin disciplină. „Nu sunt dur, sunt pretenţios. Petrolul trebuie să promoveze şi nu ştie altceva”, spune tehnicianul, care a dezvăluit ce a adus nou la echipă: „Consider că modulul în care încerc să abordez acest retur este unul ofensiv şi care cere jucătorilor să fie agresivi până la limita regulamentului”.  

Fostul jucător al Petrolului, Cristi Vlad, este acum preşedinte şi mărturiseşte că e mai greu rolul de conducător. „Lucrurile sunt mai simple pe teren. Acolo trebuie să te pregăteşti, să te odihneşti şi să dai randament. În postura de preşedinte depinde foarte multă lume de tine şi de deciziile pe care le iei. E mult mai complicat şi mai greu”, spune oficialul.

Acesta este aproape de jucătorii din subordine şi le oferă întotdeauna cele mai bune sfaturi. „Am fost în pielea lor. Îmi doresc să fiu un preşedinte care îşi menţine principiile şi care să vorbească cu ei deschis. Scopul nostru este comun: acela ca echipa să ajungă acolo unde trebuie să fie, adică în Liga 1”, mărturiseşte Vlad, care susţine că seriozitatea este cheia către succes, iar jucătorii ploieşteni au în minte doar promovarea.

Romulus Ciobanu, comparat cu “Guriţă”

Preşedintele Petrolului îl aseamănă pe actualul antrenor cu Cosmin Contra, tehnician pe care şi-ar dori să îl readucă într-o zi la Ploieşti. „Romică este un antrenor tânăr, un antrenor care cunoaşte foarte bine Liga a III-a. A adus un suflu nou, a adus din răutatea lui. N-aş vrea să fie o comparaţie forţată, dar are ceva din Cosmin Contra şi pentru minte, Cosmin Contra înseamnă foarte mult. Mi-aş dori ca într-o zi să am posibilitatea să îl chem la discuţii să îl readuc pe <<Ilie Oană>>”, spune Cristi Vlad.

Jucătorii sunt încrezători. Georgian Păun, cel mai titrat jucător al Petrolului, nu se teme de nicio echipă din serie şi este convins că va merge cu „lupii galbeni” până în Liga I. „Se vede promovarea. Ne dorim cu toţii acest lucru. Vrem să promovăm an de an şi să ajungem cât mai repede în Liga I, acolo unde îşi doreşte toată suflarea petrolistă să fim. Acesta este obiectivul nostru, iar eu sunt sigur şi optimist că vom reuşi”, spune atacantul. Câştigătoare a Cupei României în anul 2013, Petrolul se bucură de o medie de 5.000 de spectatori la fiecare meci din Liga a III-a. Păun este convins că tribunele vor fi pline când echipa va bifa încă o promovare: „Şi anul trecut când am promovat a fost stadionul plin. Nu s-a mai văzut aşa ceva în România, la Liga a IV-a. E nebunie ce se întâmplă la Ploieşti şi pentru asta le mulţumim tuturor suporterilor care sunt alături de noi. Îi aşteptăm în continuare să ne susţină”.

Pentru Petrolul Ploieşti urmează meciul din etapa cu numărul 16 a Ligii a III-a, pe care îl va disputa sâmbătă, 17 martie, de la ora 15:00, în deplasare, împotriva echipei FC Aninoasa.

Tags: