Sport

Petrolul – UTA Arad 1-0, în etapa 1 din play-out SuperLiga. „Lupii galbeni” sunt lideri, după o victorie dramatică. Cum arată clasamentul

Petrolul a trecut pe primul loc în clasamentul din play-out-ul SuperLigii, după o victorie dramatică, scor 1-0, obținută în ultimul minut contra UTA-ei Arad.
17.03.2023 | 22:21
Petrolul  UTA Arad 10 in etapa 1 din playout SuperLiga Lupii galbeni sunt lideri dupa o victorie dramatica Cum arata clasamentul
Lucian Mihai Dumitriu, Erico Constantino Da Silva, Cornelis Petrus Ubbink si Stefan Purtic in meciul de fotbal dintre Petrolul Ploiesti si UTA Arad, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, vineri 17 martie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
17-03-2023
20:33

Cum arată clasamentul din play-out-ul SuperLigii după Petrolul - UTA Arad 1-0

După un meci anost, cu puține ocazii de poartă, Petrolul a câștigat in extremis în fața celor de la UTA Arad, cu un gol marcat de Doua în minutul 90. Datorită celor trei puncte obținute în acest joc, „lupii galbeni” sunt lideri în play-out cu 21 de puncte, unul mai mult decât FC U Craiova.

UTA Arad a arătat rău și în acest meci, a jucat la mica ciupeală, dar nu i-a ieșit. Arădenii nu înțeleg că în postura în care se află, pe loc direct retrograbil, trebuie să abordeze fiecare partidă doar la victorie. Iar dacă nu își vor schimba atitudinea, la anul e posibil să îi vedem la „matineu”.

SuperLiga Play-out
Clasament play-out SuperLiga
17-03-2023
18:30

Petrolul - UTA Arad 1-0 (Doua 90)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+4: Final de meci.

Min. 90+2: Ocazie monumentală ratată de oaspeți. Dingur în 2 metri, Barbosa șutează direct în portarul Vâlceanu și mingea iese afară.

Min. 90: GOOOL Petrolul! Moldoveanu centrează în fața porții, apărarea arădeană respinge până la Doua, care înscrie cu un șut puternic din marginea careului mare.

Min. 72: Milosevic îi pune o minge pe tavă lui Barbosa, dar acesta reia total aiurea din 7-8 metri, mult pe lângă poartă.

Min. 69: Budescu îl găsește excelent în careu pe Irobiso, dar acesta reia din 10 metri peste poartă.

Min. 64: Jair șutează de la distanță, însă Kucher reține fără mari probleme.

Min. 57: Jair îi lasă o minge lui Țicu, dar acesta șutează în blocajul lui Benga.

Min. 53: Purtic șutează de la peste 20 de metri, mingea se duce mult peste poartă.

Min. 45+3: S-a încheiat o repriză anostă, în care nu am consemnat nici măcar un singur șut pe spațiul porții.

Min. 44: Șutul lui Ubbink din afara careului trece pe lângă poarta lui Vâlceanu.

Min. 39: Anton șutează pe lângă poartă după o pasă a lui Ubbink.

Min. 18: Același Grozav îl găsește excelent pe Dumitriu, care prelungește până la Purtic, dar șutul acestui trece peste poartă.

Min. 12: Șutul lui Grozav din careu trece pe lângă poarta arădeană.

Min. 1: A început partida.

17-03-2023
17:20

Echipele de start la Petrolul - UTA Arad, ora 20:30

Petrolul Ploiești: Vâlceanu – Papp, Meijers, Mathaus – Doua, Dumitriu, Purtic, Jair, Țicu – Irobiso, Grozav 
Rezerve: Leitner – Borța, Pashov, R. Grigore, M. Bratu, Tucaliuc, Rădescu, R. Moldoveanu, Budescu. Antrenor: Florin Pârvu.

UTA Arad: Kucher – Abeid, Erico, Benga, Roger – R. Pop, Batha, Anton, Ubbink – Otele, Postolachi. Rezerve: D. Balauru – Stahl, Dobrescu, Chindriș, Hoxhallari, Cascini, Barbosa, Pașcalău, Milosevic. Antrenor: Laszlo Balint.

Meciul Petrolul – UTA Arad are loc vineri, 17 martie, cu începere de la ora 20:30, în cadrul etapei 1 din play-out-ul SuperLigii. Prahovenii sunt momentan pe locul secund, cu 18 puncte, după înjumătățire, în timp ce arădenii ocupă poziția 15, penultima, cu 14 puncte, la egalitate cu FC Arge, care are avantajul directelor. UTA începe, cum declara și antrenorul Laszlo Balint, cursa pentru supraviețuire, fiecare meci fiind ca o finală.

Unde se joacă meciul Petrolul – UTA Arad, în etapa 1 din play-out SuperLiga

Confruntarea Petrolul – UTA Arad se desfășoară vineri, 17 martie, de la ora 20:30, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, în etapa 1 din play-out-ul SuperLigii. Încep finalele, una câte una, pentru arădeni, aflați pe loc retrogradabil, deși au avut evoluții bune în ultimele partide. La Craiova, cu Universitatea, unde au pierdut cu 2-1, le-a lipsit norocul la ocaziile ratate și nu au primit un penalty în ultimul minut.

ADVERTISEMENT

Prahovenii sunt pe al doilea loc în play-out, dar la ei incertitudinea provine din rezolvarea problemei financiare, deși s-au înmulțit zvonurile privitoare la apropiatul moment în care clubul ar urma să fie preluat de oameni cu bani. Fanii sunt în general alături de echipă, cel puțin 5-6.ooo fiind estimați a se afla în tribune la acest meci, la care probabil că vor ajunge și în jur de 20-30 suporteri ai UTA-ei.

Cine transmite la TV partida Petrolul – UTA

Partida Petrolul – UTA se joacă vineri, 17 martie, de la ora 20:30, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești, în etapa 1 din play-out-ul SuperLigii și va putea fi urmărită în direct pe micile ecrane pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Ploiești vineri, 17 martie, ca de altfel în întregul weekend, va fi o vreme frumoasă, cu cer senin cam pe tot parcursul zilei, fără amenințări de ploaie. Maxima zilei va ajunge la orele amiezii la 13 grade dar la ora 20:30 va scădea până în jur de 7-8 grade.

Ce absențe sunt în întâlnirea Petrolul – UTA Arad

La Petrolul există în continuare același unic absent, fundașul central Marian Huja, încă nerefăcut după o accidentare. După pauza campionatului cauzată de primele partide din preliminariile EURO 2024 este posibil ca jucătorul cu dublă cetățenie, româno-portugheză, să revină la antrenamente alături de grup.

ADVERTISEMENT

Și la UTA rămân pe tapet aceleași probleme de lot, care afectează destul de serios compartimentul defensiv. Este vorba de cei doi fundași dreapta, Romeo Benzar și Vukcevic, dar și de un titular din centrul defensivei, Alexandru Benga. În continuare, Abeid va juca fundaș dreapta și Roger pe stânga, Chindriș și Erico vor fi în zona centrală.

Cote la pariuri la jocul Petrolul – UTA Arad

Este o partidă cu un grad foarte ridicat de echilibru, mult peste cea care are loc la Voluntari, dovadă cotele absolut identice la victorie pentru cele două echipe, adică 2,75. De aici, evident și cotele pentru șansă dublă sunt indentice – 1,40, iar la goluri situația este similară, cotă 1,35 de fiecare echipă.

ADVERTISEMENT

UTA este în situație disperată și trebuie să joace la victorie. Arădenii au mai câștigat la Ploiești în ultimii ani în 2019 în Liga 2, alte două partide s-au terminat egal. Avem și două succese Petrolul, unul în eșalonul secund și cel mai recent, 2-1 din sezonul regulat al acestui sezon, goluri Jair și Irobiso, respectiv Otele.

ADVERTISEMENT