Fotbal international

România dă un arbitru în finala Ligii Campionilor la fotbal feminin, dâmbovițeanca Petruța Iugulescu

02.05.2019 | 17:12
Romania da un arbitru in finala Ligii Campionilor la fotbal feminin damboviteanca Petruta Iugulescu

Dacă arbitrajul în Liga 1 Betano și la nivel de fotbal masculin este unul slab, atunci măcar la fotbal feminin putem să ne mândrim cu oficialii noștri. UEFA a anunțat recent că arbitrul asistent Petruța Iugulescu va oficia meciul dintre Olympique Lyon și FC Barcelona, finala Ligii Campionilor la fotbal feminin! Partida se va disputa în capitala Ungariei, la Budapesta.

Petruța Iugulescu va arbitra în finala Champions League la fotbal feminin

Iugulescu va face parte dintr-o brigadă condusă la centru de rusoaica Anastasia Pustovoitova, în timp ce conaționala acesteia, Ekaterina Kurochkina, va fi celălalt arbitru asistent. Petruța Iugulescu, originară din județul Dâmbovița, a mai arbitrat echipa de fotbal feminin a Barcelonei, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Atunci ea a avut-o colegă de brigadă pe Mihaela Țepușă, la meciul din 20 martie, contra formației norvegiene LSK Kvinner.

Cele două romance, Iugulescu și Țepusă, sunt două dintre cele mai bine cotate arbitri asistenți din Europa. Ele vor oficia și partide din cadrul Campionatului Mondial de fotbal feminin, care se va juca în Franța în perioada 7 iunie – 7 iulie, după cum anunță FRF.

Petruța Iugulescu va arbitra finala Ligii Campionilor la fotbal feminin

Când vor avea arbitri femei în Liga 1 Betano? Răspunsul lui Kyrios Vassaras

Nu este prima oară când femeile arbitru ies în față în ultimele luni. De exemplu, medieșeanca Roxana Recorean a fost la centru la prima partidă a lui Dan Petrescu la întoarcerea de la CFR Cluj. Este vorba despre amicalul jucat între Gaz Metan și CFR și câștigat de gazde cu 1-0.

Înr-un interviu acordat FANATIK, președintele CCA Kyrios Vassaras a comentat despre posibilitatea să vedem femei-arbitru în Liga 1 Betano: „Da, este posibil, dar sunt câteva cerințe suplimentare. Să poți participa în competițiile masculine, ai nevoie de o condiție fizică asemănătoare cu cea a bărbaților. Dar avem categorii unde folosim femei arbitru unde pot să își încerce norocul, dar în prima ligă ele trebuie să fie la același nivel din punct de vedere fizic. Avem două foarte bune arbitru asistent care au fost la Supercupă. Avem femei arbitru care au mers la competiții internaționale. Noi nu facem diferențe pe bază de sex, oricine poate ajunge acolo, dar deocamdată trebuie să îndeplinească cerințele. Mai întâi arbitrează în Liga 2 și apoi vedem ce rezultate au obținut”, a povestit fostul arbitru internațional.