ADVERTISEMENT
News

Pfizer, câştiguri colosale din vaccinurile anti-Covid. Câte miliarde de dolari vor încasa americanii anul acesta

Autor: Adrian Baciu | 05.05.2021 | 17:27
Pfizer, câştiguri colosale din vaccinurile anti-Covid. Câte miliarde de dolari vor încasa americanii anul acesta
A vrut să se protejeze cât mai bine și s-a vaccinat de trei ori. Acum e cercetat de polițiști Sursa foto: hepta.ro

Compania americană Pfizer, care în colaborare cu BioNTech a lansat primul vaccin anti-Covid din pandemie în SUA și Europa, va înregistra câștiguri colosale, în 2021, de pe urma vânzării serului.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei internaționale, gigantul farmaceutic anticipează vânzări de 26 miliarde dolari de pe urma vaccinului anul acesta, după ce anterior estima 15 miliarde. Pentru a-şi îndeplini obiectivul, Pfizer va livra anul acesta 1,6 miliarde doze de vaccin.

În prezent, Pfizer furnizează seruri de vaccin anti-Covid 19 în SUA, Marea Britanie, UE, Japonia și Israel și este aproape de semnarea unui contract cu Brazilia pentru doze de 100 milioane de dolari.

Pfizer, venituri uriașe din vaccinurile anti-Covid. Câte miliarde de dolari vor încasa în 2021

Serul Pfizer, numit Comirnaty sau BNT162b2, a fost dezvoltat împreună cu compania germană BioNTech și are un preț de 39 de dolari pentru cele două doze necesare în SUA și aproximativ 30 de dolari în Uniunea Europeană, scrie The Guardian.

ADVERTISEMENT

Compania de peste ocean a anunțat că producția de vaccinuri a generat deja vânzări de 3,5 miliarde de dolari în primele trei luni ale acestui an și că vânzările din următoarele luni vor aduce profituri mult mai mari.

Pentru a-şi îndeplini obiectivul financiar, Pfizer va livra anul acesta 1,6 miliarde doze de vaccin. Costul şi profitul brut de pe urma vaccinului sunt împărţite în mod egal între Pfizer şi BioNTech.

Recent, UE și-a mărit comanda la 600 de milioane doze pentru cele 27 de state membre. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat săptămâna trecută că blocul comunitar este aproape de a încheia cel mai mare acord unic pentru un vaccin Covid până acum la nivel global, cumpărând circa 1,8 miliarde de doze până în 2023.

ADVERTISEMENT

Compania Pfizer, vânzări uriașe de produse medicale în 2021

Per total, în acest an, Pfizer se așteaptă să genereze venituri totale cuprinse între 71 și 73 miliarde. Americanii produc și medicamente pentru tratarea altor boli, precum cancerul de sân și de prostată. Din această sumă uriașă, doar vaccinul coronavirus reprezintă 26 miliarde de dolari.

O companie concurentă cu Pfizer în această perioadă a pandemiei, Moderna, anunță și ea venituri importante de pe urma vânzării vaccinului anti-Covid 19 în 2021.

ADVERTISEMENT

Conform The Guardian, vânzările de ser contra Covid-19 ar urma să aducă un profit de 18 miliarde de dolari anul acesta pentru Moderna, însă sunt șanse ca veniturile să fie mult mai mari, date fiind comenzile în creștere.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT