News

Pfizer a solicitat autorizarea dozei 3 pentru tinerii de 16 – 17 ani, în SUA. Cererea, depusă după apariția mutației Omicron

În contextul apariției variantei Omicron, compania Pfizer a solicitat autorizarea dozei 3 de vaccin anti-Covid și pentru tinerii de 16 - 17 ani din SUA.
01.12.2021 | 10:01
Pfizer a solicitat autorizarea dozei 3 pentru tinerii de 16  17 ani in SUA Cererea depusa dupa aparitia mutatiei Omicron
ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, o nouă mutație a SARS-CoV-2, denumită deja Omicron, a fost raportată în Africa de Sud. Aceasta a trezit deja îngrijorare în lumea medicală, dar și în rândul producătorilor de vaccinuri.

Pe acest fond de temeri, cei de la Pfizer au anunţat, marţi, că au depus o cerere de autorizare pentru o doză de rapel a vaccinului anti-Covid-19 la adolescenţii de 16 şi 17 ani din Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Tinerii de 16 – 17 ani din SUA ar putea primi și doza 3 de vaccin. Pfizer a solicitate autorizarea boosterului

În prezent, rapelul serului Pfizer / BioNTech este autorizat de Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA) din SUA pentru toţi adulţii cu vârsta peste 18 ani, la 6 luni după ce au primit schema completă de injecţii. Primele două seruri sunt autorizate de la vârsta de 5 ani.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Albert Bourla, şeful Pfizer, anunță că, în contextul depistării noii variante a SARS-CoV-2, compania sa a depus o cerere de autorizare a dozei booster și pentru tinerii de sub 18 ani.

ADVERTISEMENT

”Astăzi (n.r miercuri, 1 decembrie) am depus o cerere la FDA pentru a extinde autorizaţia de urgenţă a unei doze de rapel a vaccinului nostru COVID-19 pentru a include tinerii de 16 şi 17 ani”, a scris acesta pe site-ul de socializare.

Noua variantă a coronavirusului, cunoscută sub numele de Omicron, se răspândește rapid în întreaga lume, îngrijorând experții. Recent, președintele Joe Biden a îndemnat la prudență și a făcut un apel către oameni să se vaccineze.

ADVERTISEMENT

”Cea mai bună protecție împotriva acestei noi variante sau a oricăreia dintre variantele existente, cele cu care ne-am confruntat deja, este vaccinarea completă și vaccinarea cu doza booster”, a spus Biden luni.

Oamenii de știință, încrezători că doza 3 oferă protecție contra Omicron

Experții din SUA, în frunte cu Anthony Fauci, consilierul Casei Albe în probleme sanitare, cred că doza 3 ar putea ajuta la menținerea unei protecții, în special prin creșterea nivelurilor de anticorpi care luptă împotriva virusului în organism.

ADVERTISEMENT

”Când le întăriţi, obţineţi un nivel atât de ridicat, încât, chiar dacă mutaţiile diferitelor variante scad nivelul de protecţie, tot sunteţi în intervalul unui anumit nivel de protecţie”, a explicat marţi consilierul Casei Albe, într-o conferinţă de presă.

”Şi acest lucru se manifestă cel mai mult printr-o protecţie împotriva cazurilor severe de boală, care duc la spitalizare”, a adăugat reputatul medic.

Directorul CDC, dr. Rochelle Walensky a spus că ”Toată lumea cu vârsta de 18 ani și peste ar trebui să primească doza a 3-a când au 6 luni de la schema completă Pfizer sau Moderna”.

ADVERTISEMENT
Tags: