News

Pfizer face concedieri în Belgia și vrea să se mute în România. Sindicaliștii sunt șocați

04.03.2021 | 20:16
Pfizer face concedieri in Belgia si vrea sa se mute in Romania Sindicalistii sunt socati
ADVERTISEMENT

Compania Pfizer a decis să facă concedieri în Belgia și să își transfere o parte din activități în România.

Sindicatele belgiene sunt șocate la auzul veștii că Pfizer va conedia 15% din personalul centrului său de distribuție de la Zaventem (Belgia), iar o parte din activități vor fi mutate în România.

ADVERTISEMENT

Potrivit La Libre Belgique, 38 din cei 238 de angajați ai centrului Pfizer vor rămâne șomeri, tocmai pentru că Pfizer vrea să își mute afacerile în România.

Compania Pfizer face concedieri în Belgia și se mută în România

Sindicatele protestează, considerând că e inoportun ca oamenii să-și piardă locuri de muncă în contextul actualei crize. „Recurgerea la concedieri în contextul sanitar actual e o palmă pentru toți angajații Pfizer care lucrează la succesul companiei și care, printre altele, contribuie la producția de vaccinuri împotriva Covid-19”, a anunțat Michel Barbuto, reprezentantul sindicatului CNE.

ADVERTISEMENT

În replică, conducerea companiei vorbește despre optimizarea organizării Pfizer.

Încercăm în permanență să optimizăm organizarea lanțului de aprovizionare mondială. În prezent explorăm opțiuni care ne vor permite să ne centralizăm mai bine resursele, să îmbunătățim efacitatea proceselor, continuând în același timp să oferim cel mai bune servicii.

Acest lucru ar putea să se traducă prin redistribuirea unui număr de funcții din cadrul lanțului de aprovizionare în cadrul rețelei noastre extinse”, a declarat un purtător de cuvânt al Pfizer, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Grupul farmaceutic Pfizer are 2.500 de angajați în BElgia, repartizați la patru locații diferite: Anderlecht (centru de cercetare clinică), Ixelles (sediul administrativ și comercial), Puurs (centru de producție) și Zaventem (centru de distribuție).

Cel mai mare studiu efectuat în lumea reală a arătat o eficiență de 94% a vaccinului produs de Pfizer/BioNTech. Serul a redus atât infecțiile asimtomatice, cât și bolile severe, la toate grupele de vârstă, în aceeași măsură. Pfizer este probabil cel mai apreciat vaccin la nivel mondial.

ADVERTISEMENT