News

Pfizer, previziuni îngrijorătoare: vom avea nevoie se vaccinare anuală. Până când s-ar putea întinde pandemia

Previziuni îngrijorătoare de la Pfizer. Este posibil să avem nevoie de vaccinare anulală. FANATIK vă spune până când s-ar putea intinde pandemia
27.08.2021 | 23:49
Pfizer previziuni ingrijoratoare vom avea nevoie se vaccinare anuala Pana cand sar putea intinde pandemia
ADVERTISEMENT

Experții sunt de părere că pandemia ar putea să se întindă și în următorii doi ani. Am putea să ne întoarcem la o viață normală abia în 2023.

Virusologii au transmis că SARS – CoV – 2 ar putea să devină un virus endemic. Acest lucru înseamnă că va fi prezent, dar amenințarea sa nu va mai fi constantă, scrie Business Insider.

ADVERTISEMENT

Pfizer, previziuni îngrijorătoare: vom avea nevoie se vaccinare anuală. Până când s-ar putea întinde pandemia

În acest context, Albert Bourla, directorul Pfizer, este de părere că oamenii vor fi nevoiți să se vaccineze împotriva Covid-19 în fiecare an. El și-a motivat afirmația prin scăderea în timp a imunității oferite de ser.

Totodată, Bourla a explicat și că apariția unor noi tulpini va face indispensabil vaccinul: „scenariul cel mai probabil este că vom avea nevoie de o vaccinare anuală, așa cum facem și vaccinul antigripal.”

ADVERTISEMENT

Vaccinul anti Covid-19 dezvoltat de compania farmaceutică americană în parteneriat cu germanii de la BioNTech  poate deveni unul dintre cele mai bine vândute medicamente din toate timpurile din industria farmaceutică. Pfizer estimează că vaccinul va aduce venituri de 33,5 miliarde de dolari în anul 2021.

Declarațiile directorului Pfizer au venit în momentul în care compania pe care o conduce a transmis Administrației pentru Alimente și Medicamente informații necesare pentru administrarea unei a treia doze de ser. Oficialii din Sănătate din Statele Unite ale Americii au anunțat că vor să administreze doza suplimentară începând din luna septembrie.

ADVERTISEMENT

Acest lucru nu poate fi făcut fără acordul agenției de reglementare în domeniul medicamentelor. The Food and Drug Administration (FDA) trebuie să revizuiască și să aprobe cererile venite din partea fiecărei companii.

Utilizarea vaccinului pe termen lung, motiv de controverse

Sunt din ce în ce mai multe voci care spun că mai avem de așteptat până se va termina pandemia. Altele afirmă că virusul va deveni endemic și va fi prezent permanent.

ADVERTISEMENT

În schimb, în cazul vaccinurilor sunt și păreri împărțite. Una dintre cele mai importante dezbateri ale cu privire la serurile anti Covid-19 este cea legată de cererea de vaccinuri.

Investitorii se întreabă dacă va dispărea sau nu în timp sau dacă oamenii vor fi nevoiți să se inoculeze în mod regulat. Totuși, planul de vaccinare pe termen lung este unul controversat.

Nu toți virusologii sunt de părere că administrarea unei doze suplimentare la un anumit interval de timp este necesară. Chiar reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au explicat că acest lucru nu ar trebui să se întâmple până nu sunt vaccinați toți oamenii vulnerabili de pe planetă. Unele state, precum Israelul, au început deja să administreze o a treia doză de ser.

ADVERTISEMENT