News

Pfizer și BioNTech, anunț despre vaccinul contra Omicron. Noul ser a intrat în faza de studiu clinic

Vaccinul contra Omicron a intrat în faza de studiu clinic. Anunțul a fost făcut, marți, 25 ianuarie, de companiile Pfizer și BioNTech. Peste 1.400 de adulți vor primi noul ser
25.01.2022 | 16:06
Pfizer si BioNTech anunt despre vaccinul contra Omicron Noul ser a intrat in faza de studiu clinic
ADVERTISEMENT

Pfizer și BioNTech au făcut un anunț îmbucurător despre vaccinul contra Omicron. Reprezentanții companiilor farmaceutice au precizat că noul ser a intrat în faza de studiu clinic.

Pfizer și BioNTech au anunțat că vaccinul contra Omicron a intrat în fază de studiu clinic

Studiul clinic va evalua vaccinul contra Omicron în ceea ce privește siguranța, tolerabilitatea, precum și nivelul răspunsului imun, atât ca serie primară, cât și ca doză de rapel.

ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentanților celor două companii farmaceutice, 1.420 de adulți, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, vor participa la acest studiu clinic.

Studiul este împărțit în trei grupe.

Participanții din prima grupă au fost imunizați cu două doze din vaccinul actual dezvoltat de Pfizer împotriva Covid-19 cu cel puțin 90 până la 180 de zile înainte de studiu. Aceștia vor primi una sau două doze de vaccin contra Omicron.

ADVERTISEMENT

Participanții din a doua grupă au fost imunizați cu trei doze din vaccinul actual dezvoltat de Pfizer împotriva Covid-19 cu cel puțin 90 până la 180 de zile înainte de studiu. Aceștia vor primi o doză din vaccinul actual Pfizer Covid-19 sau din serul contra Omicron.

Participanții din a treia grupă nu au primit niciun vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2. Ei vor primi trei doze de vaccin contra Omicron.

ADVERTISEMENT

Cum va fi administrat vaccinul împotriva Omicron

Vaccinul împotriva Omicron va fi administrat ca o doză de 30 de micrograme, la fel ca serul actual.

Compania Pfizer a explicat că noul ser va fi administrat și ca serie primară, dar și ca doză de rapel.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește seria primară, la persoanele cu vârsta de peste cinci ani, vaccinul se administrează în serii de două doze, la trei săptămâni distanță.

Dacă este nevoie de o a treia doză, aceasta poate fi administrată la cel puțin 28 de zile după cea de-a doua doză.

În ceea ce privește doza de rapel, aceasta poate fi administrată doar persoanelor cu vârsta de peste 12 ani, la cel puțin cinci luni după finalizarea unei serii primare de vaccin de la Pfizer.

Și cei care au fost imunizați cu un alt ser autorizat împotriva coronavirusului pot face această doză de rapel, însă doar dacă au peste 18 ani. De asemenea, aceștia trebuie să se consulte cu medicul de familie cu privire la momentul în care poate fi făcută doza de rapel.

ADVERTISEMENT