News

Pfizer va publica, până la finalul lui octombrie, studiul despre eficacitatea vaccinării copiilor cu vârste între 6 luni și 6 ani

Pfizer vrea să demonstreze eficacitatea vaccinului și asupra copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni și 6 ani. Drept urmare, compania anunţă că va publica datele unui studiu clinic realizat în acest sens.
15.09.2021 | 11:42
Pfizer va publica, până la finalul lui octombrie, studiul despre eficacitatea vaccinării copiilor cu vârste între 6 luni și 6 ani
Pfizer ar urma să publice datele privind eficacitatea vaccinării împotriva Covid-19 a copiilor cu vârste între 6 luni şi 6 ani. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Albert Bourla, directorul general al Pfizer, a anunțat că va face publice datele studiului până la finalul lunii octombrie. De asemenea, Albert Bourla a spus că se vor face publice și date ale unui alt  studiu pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani.

În privința acestora din urmă, Albert Bourla a precizat că rezultatele care vor demonstra eficacitatea imunizării cu Pfizer vor fi făcute publice mai devreme de finalul lunii octombrie. Astfel, vor fi trimise până la finalul lui septembrie, pentru analiză, la Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din SUA.

ADVERTISEMENT

Albert Bourla: ”FDA va lua o decizie”

Odată ce datelele studiului vor ajunge în posesia Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din SUA, aceasta trebuie să vină cu răspunsul final, adică cu aprobarea administrării pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

“Apoi, depinde de FDA să analizeze şi apoi să ia o decizie”, a declarat Albert Bourla în cadrului unui interviu pentru National Health Research Forum al Research! America.

ADVERTISEMENT

Acest demers anunțat de directorul general al Pfizer a fost inițiat, după ce mai mulți părinţi și-au exprimat dorința de vaccinare a copiilor. Ei se tem pentru viața celor mici, în contextul în care și varianta Delta a coronavirusului este destul de răspândită.

În SUA au ajuns foarte mulți copii la spital contaminați cu varianta Delta și au vârste care nu sunt eligibile pentru imunizarea cu serurile aprobate pentru celelalte categorii de vârstă. Doar copiilor care au cel puțin 12 ani le este permisă vaccinarea, în momentul de față, cu  Pfizer şi BioNTech. În privința Moderna şi Johnson & Johnson, au fost aprobate doar pentru persoanele adulte.

FDA intenționează aprobarea vaccinării copiilor care au sub 12 ani

Reprezentanții FDA au transmis că ”lucrează non-stop” pentru ca și minorii cu vârste sub 12 ani să poată beneficia de vaccinare.

ADVERTISEMENT

”În prezent, există încă studii în curs de desfăşurare şi astfel agenţia trebuie să aştepte ca firmele să trimită datele pentru aceste studii”, a spus Dr. Peter Marks, cel mai important cercetător al agenției.

Vaccinarea copiilor în România

Și în România este aprobată vaccinarea copiilor, din luna august, cu serurile de la Moderna și Pfizer, însă doar a celor care au vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

”Din data de 2 august în România se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani.

ADVERTISEMENT

În aceste zile se optimizează platforma națională de programare, care să permită începând cu 1 august programarea celor care doresc”, a spus Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei conferințe de presă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri