Phelps s-a RETRAS, după a 23-a MEDALIE de AUR! ”Am OBOSIT!”

UPDATE 14.03, ora 12:31 / Michael Phelps a cîştigat cea de-a 23-a medalie olimpică de aur, cu ştafeta de 4x100 m mixt a Statelor Unite.

Inotătorul american şi-a anunţat apoi retragerea. Cel mai medaliat olimpic sportiv din istorie îşi încheie cariera cu 28 de medalii cucerite la patru ediţii ale Jocurilor (Atena 2004, Beijing 2008, Londra 2012, Rio 2016), 23 de aur, 3 de argint şi 2 de bronz.

-----------------------------------------------------------------------

Olimpiada de la Rio i-a prilejuit lui Michael Phelps să mai bată un record, după ce a cîştigat cel de-al 22-lea titlu! Este primul sportiv care ia de patru ori consecutiv medalia olimpică de aur la aceeaşi probă, 200 de metri mixt!

 "Acum nu ştiu cum să-mi înfăşor această medalie în jurul gîtului. Nu ştiu ce să zic. Am avut o carieră incredibilă. Mă dor toate…corpul meu suferă, picioarele mă dor foarte tare. Am obosit”, a spus Phelps, după ce şi-a trecut în palmares ultimul titu.Michael Phelps a cucerit 26 de medalii de-a lungul participărilor la Jocurile Olimpice: 22 de aur, două de argint şi două de bronz şi este cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice.“Cel mai important lucru pentru mine acum este că am reuşit să termin cam cum mi-am dorit. Am fost în stare să revin şi să fac lucrurile aşa cum am visat să le fac”, a mai spus americanul.
Phelps a cîştigat 4 medalii la această ediţie a Jocurilor Olimpice. Sportivul a mai obţinut aurul la 200 metri fluture, cu ştafeta de 4x200 metri liber şi cu ştafeta de 4x100 metri liber.