Premier League

Pep Guardiola a lăsat pe toată lumea cu gura căscată: “Singurul jucător de la Manchester City pe care nu l-aş vinde e Phil Foden! Nici pe 500 de milioane!”

10.10.2019 | 10:03
Pep Guardiola a lasat pe toata lumea cu gura cascata Singurul jucator de la Manchester City pe care nu las vinde e Phil Foden Nici pe 500 de milioane
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola a lăsat pe toată lumea cu gura căscată. Tabloidul The Sun redă declaraţia antrenorului care a reuşit în ultimii doi ani să câştige de fiecare dată titlul în Premier League legată de jucătorul pe care niciodată nu l-ar vinde, nici măcar pentru suma de 500 de milioane: Phil Foden!

Phil Foden, viitorul star al lui Manchester City în opinia lui Pep Guardiola

Şi acesta nu este nici unul dintre starurile care intră regulat pe teren, ca de exemplu belgianul Kevin de Bruyne sau englezul Raheem Sterling, ajuns unul dintre primii zece jucători ai lumii şi ca preţ la acest moment, ci un fotbalist de numai 19 ani, care prinde rar echipa, dar pe care Pep Guardiola îl consideră a fi diamantul lui Citymulţi ani de acum înainte: mijlocaşul ofensiv Phil Foden.

ADVERTISEMENT

Foden a fost la Euro U21 parţial adversarul tricolorilor în acea superbă victorie a României cu 4-2, pentru că antrenorul Aidy Boothroyd, după ce l-a titularizat cu Franţa, în primul joc, s-a gândit că îşi poate odihni vedetele contra noastră. Guardiola nu are nici un dubiu: “Phil Foden nu pleacă nicăieri de la City, nici măcar pentru 500 de milioane de euro. Phil Foden este viitorul lui City”.

Pep Guardiola despre Phil Foden. Este viitorul lui Manchester City

Va fi urmaşul lui David Silva

Cu toate acestea Foden e mai mereu rezervă, dar tehnicianul catalan are şi explicaţia. “În vara anului viitor David Silva îşi va încheia contractul şi nu vom face nici un transfer, nu vom căuta să aducem pe nimeni, pentru că deja avem viitorul magician cu noi. Phil are locul lui bine desemnat la City şi va deveni unul dintre jucătorii de top din fotbalul mondial”.

ADVERTISEMENT

Phil Foden a făcut parte la tineretul lui City dintr-o tripletă de tineri jucători foarte talentaţi, alături de Jadon Sancho, pe care englezii au făcut uriaşa greşeală de a-l lăsa să plece la Dortmund, unde a devenit un star şi de Brahim Diaz, fotbalistul transferat vara trecută la Real Madrid, unde însă nu i  s-au oferit aproape deloc şanse.