News

Philip Morris România are un nou director general! Daniel Cuevas, noul numărul 1

18.01.2021 | 17:01
Philip Morris Romania are un nou director general Daniel Cuevas noul numarul 1
ADVERTISEMENT

Philip Morris România are un nou director general! Compania l-a numit pe Daniel Cuevas în în această funcție, începând din 15 ianuarie 2021.

De remarcat că spaniolul a preluat mandatul de la Branislav Bibic, cel care a condus Philip Morris România în ultimii patru ani. Acesta va ocupa aceeași funcție în cadrul companiei, dar în Africa de Sud.

ADVERTISEMENT

Daniel Cuevas s-a alăturat echipei Philip Morris Spania în urmă cu ceva mai bine de 20 de ani, mai exact în anul de grație 2000.

Cine este Daniel Cuevas, noul director general al Philip Morris România

După ce a deținut roluri în Key Accounts, Vânzări și Marketing în Spania și Insulele Canare, acesta a fost numit director general al Philip Morris din Insulele Canare în 2010.

ADVERTISEMENT

La doar patru ani distanță, a devenit director de vânzări al Philip Morris Italia și, doi ani mai târziu, Director al Produselor cu Risc Redus.

În această calitate, a revoluționat modelul de afaceri pentru IQOS în Italia și a transformat o creștere lentă într-una accelerată și durabilă, în urma căreia, atenție, peste un milion de fumători italieni au trecut la IQOS!

ADVERTISEMENT

Daniel Cuevas deține o diplomă în administrarea afacerilor și o diplomă în marketing de la Universitatea Pontifică Comillas din Madrid.

Ce planuri are Daniel Cuevas la Philip Morris Romania

„Scopul meu va fi să accelerez procesul de creștere de care IQOS se bucură deja în România. Mă bazez pe succesele predecesorului meu și pe faptul că voi lucra cu o echipă puternică de oameni talentați.

ADVERTISEMENT

Inovația este principalul vehicul pentru asigurarea unui viitor mai bun pentru cei 5 milioane de fumători români adulți care altfel ar continua să fumeze. Vom continua să investim în inovație, în oameni și în fabrica noastră din Otopeni”, a declarat Daniel Cuevas, Director General Philip Morris România.

Philip Morris România este afiliat al Philip Morris International, o companie care transformă industria tutunului pentru a crea un viitor fără fum. Viziunea companiei este de a înlocui țigările cu produse cu risc redus care, deși nu sunt lipsite de riscuri, sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului.

IQOS, sistemul electronic de încălzire a tutunului dezvoltat de PMI, a fost lansat în România în octombrie 2015 și a crescut constant din 2017. PMI a făcut investiții semnificative în fabrica din Otopeni – depășind 500 de milioane de euro – pentru a dezvolta capacități de producție a produselor din tutun încălzit, investiții care au transformat-o într-una din fabricile de ultimă generație la nivel mondial.

De remarcat că, în acest moment, echipa de management a Philip Morris România e compusă din Daniel Cuevas (Managing Director), Herman Van Staalduinen (Manufacturing Director), Ruxandra Pașca (Director Consumer Experience), Sonia Micu (Director Marketing & Digital), Claudiu Ilian (Director Commercial Opperations), Stere Garofil (Head of Project Management Office), Dragoș Bucurenci (Director Communication), Alexandra Olaru (Director External Affairs), Denisa Cristea (Head of Business Planning), Luminița Florea (Director People & Culture) și Ștefan Cărămidă (Senior Legal Counsel).

ADVERTISEMENT
Tags: