Fotbal international

Philippe Coutinho a fost operat din nou la genunchi! Cât va dura perioada de indisponibilitate

06.04.2021 | 15:34
Philippe Coutinho a fost operat din nou la genunchi Cat va dura perioada de indisponibilitate
ADVERTISEMENT

Mijlocașul echipei FC Barcelona, Philippe Coutinho, a fost operat din nou la genunchi după ce prima intervenție chirurgicală nu a fost reușită și va fi indisponibil pentru restul sezonului.

Starul brazilian s-a accidentat la ultima partidă disputată anul trecut, cu Eibar, și de atunci nu a mai jucat niciun meci oficial.

ADVERTISEMENT

La 2 ianuarie, Coutinho a fost operat prima dată la meniscul extern de la genunchiul stâng, însă intervenția nu a avut succes.

Operat la genunchi, Philippe Coutinho nu va mai juca în acest sezon

În aceste condiții, Philippe Coutinho a fost suspus unei noi operații la genunchiul stâng, iar intervenția efectuată de medicul Rodrigo Lasmar a fost o reușită totală.

ADVERTISEMENT

Brazilianul în vârstă de 28 de ani își va începe în curând perioada de recuperare, dar sunt șanse minime ca el să mai evolueze în acest sezon.

În vara anului 2018, catalanii i-au plătit lui Liverpool nu mai puţin 145 de milioane de euro pentru a-l transfera pe mijlocaş. S-a dovedit a fi o afacere catastrofală, din moment ce internaţionalul brazilian a înscris numai 15 goluri în trei sezoane din La Liga.

ADVERTISEMENT

Coutinho, țeapă uriașă pentru Barcelona

Barcelona este una dintre cele mai importante echipe din lume, însă clubul de pe Camp Nou are grave probleme financiare. Perioada petrecută de Josep Maria Bartomeu în fruntea clubului a adus datorii de peste 1,4 miliarde de euro.

Barcelona a cheltuit sume record pe transferuri în ultimele sezoane, iar lovitura a fost dată în stagiunea 2017-2018. Catalanii au plătit 379.500.000 de euro pe noi jucători, printre care s-au numărat achiziţiile lui Coutinho (145.000.000 euro, de la Liverpool) şi a lui Ousamane Dembele (130.000.000 euro, de la Borussia Dortmund), ambii mai mult accidentați.

ADVERTISEMENT

De altfel, evoluțiile brazilianului nu i-au mulțumit pe catalani care în sezonul trecut l-au împrumutat la Bayern Munchen. Prestațiile foarte bune din Bavaria l-=au făcut pe antrenorul Ronald Koeman să-l readucă pe Camp Nou în vară, dar ghinioanele s-au ținut lanț de Coutinho.

ADVERTISEMENT