Sport

Arsenal, gata să investească o sumă importantă pentru Coutinho! Câți bani ia FC Barcelona și cum face Villa o super afacere

Unul dintre cei mai în formă jucători din Premier League, cu 4 goluri și 3 pase decisive în 10 meciuri, este în vizorul lui Arsenal, dar „tunarii” trebuie să muncească mult pentru a-și asigura serviciile lui.
20.03.2022 | 10:06
Arsenal gata sa investeasca o suma importanta pentru Coutinho Cati bani ia FC Barcelona si cum face Villa o super afacere
Unul dintre cei mai în formă jucători din Premier League este dorit de Arsenal. Sursa foto: skysports.com
ADVERTISEMENT

Mijlocașul brazilian Philippe Coutinho a fost împrumutat de Barcelona la Aston Villa la începutul acestui an. A debutat la echipa antrenată de Steven Gerrard pe 15 ianuarie, iar în cele 10 meciuri jucate a marcat 4 goluri și a dat 3 pase decisive. Arsenal e cu ochii pe el.

Arsenal a pus ochii pe mijlocașul lui Aston Villa, Philippe Coutinho

Philippe Coutinho demonstrează că Premier League este campionatul care i se potrivește cel mai bine. Împrumutat de Barcelona la Aston Villa în ianuarie, până la sfârșitul sezonului, el a fost „revigorat” de antrenorul Steven Gerrard.

ADVERTISEMENT

A jucat 10 meciuri pentru echipa engleză în Premier League, contribuind cu 4 goluri și 3 assist-uri la zestrea elevilor lui Gerrard. Iar acest lucru nu a putut fi trecut cu vederea de Arsenal, care îl vrea pe jucător.

Mulți au ridicat din sprâncene când l-am adus pe Coutinho, dar cred că l-am făcut să se miște într-un mod bun. Vreau să joace la un nivel în care îi impresionează pe toți cei care îl urmăresc.

ADVERTISEMENT

El așa va fi mereu, dacă este folosit pe postul în care știm cu toții că dă randament bun. Iau asta (n.r. – interesul lui Arsenal) mai mult ca pe un compliment pentru nivelul lui și pentru ce a făcut până acum pentru echipă.

Dacă prestațiile lui stârnesc un interes și mai mare din partea altor echipe, cu atât mai bine. În schimb, dacă nu ar juca bine, oamenii ar crede că nu mai poate progresa și nu ar mai vorbi despre el.

ADVERTISEMENT

Ca să fiu sincer, prefer să fiu pus în situația în care mă aflu acum”, a declarat Steven Gerrard, conform sport.es.

Aston Villa are prima opțiune pentru un transfer definitiv

În acordul de transfer încheiat în iarnă, există o clauză conform căreia Aston Villa are prima opțiune pentru a-l transfera definitiv pe Coutinho de la Barcelona. Villa ar putea să o activeze și apoi să negocieze cu Arsenal și să obțină și profit.

ADVERTISEMENT

Contractul brazilianului cu clubul catalan expiră pe 30 iunie 2023, iar echipa engleză poate să-l ia definitiv la sfârșitul acestui sezon dacă plătește 33 de milioane de lire sterline, adică aproximativ 40 de milioane de euro.

Dar Steven Gerrard nu vrea să-l scape printre degete pe Coutinho. Cei doi au fost colegi la Liverpool timp de trei sezoane, din 2012 până în 2015, când mijlocașul englez a plecat la echipa americană LA Galaxy.

Gol și pasă de gol pentru Philippe Coutinho la primul meci pentru Aston Villa

În respectiva perioadă, Coutinho a jucat peste 104 meciuri pentru „cormorani”. Gerrard știe ce poate brazilianul, motiv pentru care a insistat ca Aston Villa să-l împrumute până la vară de la Barcelona.

Iar sud-americanul nu i-a înșelat așteptările. La chiar primul meci pentru echipa engleză, care a avut loc pe 15 ianuarie, a contribuit decisiv în egalul de pe teren propriu cu Manchester United.

Introdus în minutul 68, la 2-0 pentru oaspeți, el i-a dat o pasă decisivă lui Ramsey, care a redus din diferență. Era minutul 77. După alte 4, brazilianul a marcat pentru 2-2.

Arsenal are un as în mânecă pentru a-l aduce pe Philippe Coutinho

Coutinho aparține de Barcelona, iar Arsenal are un as în mânecă. „Tunarii” l-au cedat, gratis și definitiv, în iarnă, pe atacantul gabonez Pierre-Emerick Aubameyang, la echipa catalană.

A fost o mișcare din care au câștigat toate cele trei părți implicate. Arsenal – pentru că a scăpat de salariul imens pe care-l plătea jucătorului, 25 de milioane de lire sterline (circa 30 de milioane de euro) pe an.

Barcelona – pentru că a obținut gratis un jucător care și-a confirmat valoarea și pe Camp Nou. A jucat 10 meciuri pentru catalani și a marcat de 7 ori.

Aubameyang – pentru că a ajuns la echipa la care visa să joace. „Mi-am dorit foarte mult să merg la Barcelona. Este o ocazie pe care o ai o dată în viață”, a declarat jucătorul, care ia un salariu de 3 ori mai mic decât la Arsenal.

Iar gruparea londoneză ar putea cere Barcelonei să-i întoarcă serviciul și să-l împrumute, din vară, pe Coutinho, la „tunari”.

ADVERTISEMENT
Tags: