Sport

Ce hotărâre a luat brazilianul Philippe Coutinho în privința viitorului lui la Barcelona. “E cel mai bine pentru cariera mea”

30.03.2019 | 16:13
Ce hotarare a luat brazilianul Philippe Coutinho in privinta viitorului lui la Barcelona E cel mai bine pentru cariera mea

Brazilianul Philippe Coutinho a luat o hotărâre în privința viitorului său la Barcelona. Venit ca un star în iarna lui 2018 de la Liverpool, pentru 120 de milioane euro plus alte 40 de milioane bonusuri, sud-americanul fusese așteptat cu nerăbdare și de Leo Messi și Luis Suarez, care vedeau în el omul capabil să înlocuiască plecarea lui Neymar la PSG. Francezul Ousmane Dembele, cel care fusese cumpărat de la Borussia Dortmund, imediat după pierderea lui Neymar, nu reușise să se adapteze și urma a fi vândut.

Philippe Coutinho s-a hotărât în privința viitorului său la Barcelona

Însă socoteala din târg nu s-a potrivit cu cea de acasă, pentru că tocmai Coutinho avea să devină o decepție, în timp ce Dembele și-a revenit și a devenit cel de-al treilea atacant din formula de start a Barcelonei. În loc să devină un titular incontestabil Philippe Coutinho, bunul prieten din copilărie al lui Neymar, a luat mai mereu loc pe banca de rezerve, iar aportul său a fost departe de ceea ce se aștepta de la el.

Situația este foarte inconfortabilă și pentru jucător și pentru club. Barcelona practic are de pierdut cu un jucator cumparat pe cea mai mare suma, cu bonusuri cu tot, Coutinho riscă sa îi scadă mult cota dacă va rămâne în continuare la statutul de rezervă. Situația trebuie rezolvată și nu trebuie așteptat prea mult pentru că nu va fi avantajos pentru niciuna din părți, deși președintele catalan Josip Bartomeu spunea acum trei luni că Barca are în continuare încredere în Coutinho.

Philippe Coutinho vrea să revină în Premier League
Philippe Coutinho vrea să revină în Premier League

Manchester United oferă 105 milioane pentru brazilian

Varianta plecării la un alt club a început să devină și pentru fotbalist ideea cea mai bună. Recent, el a declarat acest lucru pentru cotidianul catalan Sport. “Mă gândesc să plec de la Barca. Ştiu că e o decizie grea, însă ar putea fi un lucru bun pentru cariera mea”.

Coutinho e conștient că a continua să stea pe bancă îi va aduce numai neplăceri și deși el a fost cel care a insistat pe lângă șefii lui Liverpool să îi dea voie să ajungă la echipa visurilor lui, acum realizează că nu a dat marea lovitură. Jucătorul a intrat în 63 de meciuri pentru Barcelona și a înscris 19 goluri. El ar fi de acord să revină în Premier League, unde Manchester United e gata să ofere 105 milioane euro pentru el.