Fotbal intern

Cît costă să ne LEPĂDĂM de “Satana”! Planul lui Piţurcă

România - Grecia! Retur! Baraj! Mondiale? Vise.. Dar fanii s-au trezit.  În minutul 38, tot stadionul strigă mai abitir ca imnul naţional "DEMISIA! DEMISIA!" România s-a săturat! Nu mai poate...
19.11.2013 | 23:20
Cit costa sa ne LEPADAM de Satana Planul lui Piturca

România – Grecia! Retur! Baraj! Mondiale? Vise.. Dar fanii s-au trezit.  În minutul 38, tot stadionul strigă mai abitir ca imnul naţional “DEMISIA! DEMISIA!” România s-a săturat! Nu mai poate şi nu mai vrea să fie batjocorită! Victor Piţurcă trebuie să plece! Dar se poate? Cît ne costă şi cum s-ar putea produce o astfel de plecare? FANATIK vă prezintă culisele situaţiei contractuale ale lui Piţurcă!

Demisie sau demis?

Orice antrenor cu un dram de bun simţ şi-ar fi dat demisia! Dacă nu de la finalul jocului de la Pireu, atunci măcar din minutul 23 al returului, cînd Mitroglou a marcat în poarta lui Tătăruşanu. După o greşeală de poziţionare a lui Măţel care nu se regăseşte decît în curtea şcolii, acolo unde tactica nu există! În niciun caz la o echipă naţională care vrea şi e la un pas de Mondiale!

Dar Victor Piţurcă nu-şi va da demisia atît de uşor! Mircea Sandu i-a inclus o clauză de reziliere prin care se obligă să-i plătească lui Piţi salariul pînă la sfîrşitul contractului, mai exact iunie 2016, iar suma pentru selecţioner şi staff-ul său ajunge la două milioane de euro fără impozite!

Are discuţii în Qatar. Dacă se concretizează, abia atunci renunţă singur!

Chiar dacă nu a avut impus de către Mircea Sandu, ca obiectiv, calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia, din vara anului viitor, FANATIK a aflat că selecţionerul Piţurcă, prin prisma orgoliului său nemăsurat nu ar vrea totuşi să fie terfelit şi înjurat de o ţară întreagă şi ar fi de acord să plece! Dar cu o singură condiţie! Surse din anturajul fostului antrenor al Stelei şi al Universităţii Craiova au dezvăluit că tehnicianul în vîrstă de 57 de ani s-a confesat membrilor staff-ului său încă de după înfrîngerea de la Bucureşti, cu Olanda, scor 1-4, că va pleca de la cîrma naţională dacă nu califică echipa la Turneul de anul viitor, dar doar dacă discuţiile pe care le are din Qatar se vor concretiza într-o ofertă tentantă!

Nu renunţă la bani!

“Un singur lucru îl va face pe Piţurcă să-şi dea demisia fără nicio compensaţie financiară din partea FRF: să aibă o ofertă bună din altă parte. El a dezvăluit apropiaţilor, încă de la începutul toamnei că dacă nu se calfică la Mondialul din Brazilia, pleacă în secunda doi. Dar nu se poate avea încredere că fără nicio ofertă bună de la altă echipă, pleacă de bună voie, mai ales că înţelegerea dintre el şi Mircea Sandu îi asigură un milion de euro, iar staff-ul său urmînd să primească aceeaşi sumă. Dar dacă nu se concretizează, nu va renunţa la nici măcar un cent din contractul său!”, au dezvăluit oamenii din anturajul naţionalei.

Piţi şi staff-ul său, salarii de 3 milioane de euro

Conform lui Mircea Sandu, dar şi a apropiaţilor lui Piţurcă, acesta încasează lunar din partea FRF un cec în valore de 35.000 de euro, fără taxe! La această sumă, se mai adună alţi 35.000 de euro pe care selecţionerul le oferă colaboratorilor săi. Tot fără taxe! Impozitul la stat plătit de forul condus de “Naşu” se ridică la încă 20.000 de euro pe lună pentru fiecare parte, calculele arătînd că suma este exorbitantă pentru performanţele naţionalei şi CV-ul lui Piţurcă!  

Azi semnez un contract cu un antrenor care poate să însemne o parte importantă din bugetul unei federaţii. Eu îi dau vreo 400.000 de euro pe an, plus impozit la stat de aproape 60 la sută. Avem o problemă cu antrenorii care nu sînt regăsiţi în nomenclatorul meseriilor, dar care trebuiesc plătiţi, declara Mircea Sandu la instalarea lui Piţi. Un calcul simplu arată că, pînă la sfîrşitul mandatului său, Piţurcă şi colaboratii săi vor primi 1,7 milioane de euro, sumă la care se adaugă şi impozitele în valoare de 1 milion de euro!

430.000 de euro pe an este suma pe care Piţi o primeşte la naţională, avînd pe lună 35.000 de euro net, impozitele fiind plătite de către FRF