News

Piața volantă de la Academia Militară din Capitală, închisă de ANPC. Inspectorii au descoperit gândaci, mizerie și rugină

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a închis piața volantă de la Academia Militară din Capitală. Inspectorii au descoperit nereguli majore.
04.10.2022 | 11:16
Piata volanta de la Academia Militara din Capitala inchisa de ANPC Inspectorii au descoperit gandaci mizerie si rugina
ANPC a închis temporar piața volantă de la Academia Militară din Capitală. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În urma mai multor sesizări primite de la cetățeni, ANPC a demarat, în weekend, ample controale la o importantă piață volantă din Capitală.

ANPC a închis temporar piața volantă de la Academia Militară din Capitală. Nereguli grave descoperite: mizerie, rugină și gândaci

Vizată de inspecția angajaților de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a fost piața volantă de la Academia Militară.

ADVERTISEMENT

Plângerile consumatorilor aveau să se adeverească. Inspectorii ANPC au descoperit aici o serie lungă de nereguli.

În urma controlului efectuat, au fost aplicate și amenzi în valoare de 35.000 de lei. Și mai important, autoritățile au decis oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor constatate.

ADVERTISEMENT

În plus, s-a propus închiderea temporară a unității pe o perioadă de până la 6 luni.

Neregulile constatate la depozit: gândaci, mizerie și rugină

Inspectorii ANPC au luat la puricat atât depozitele pieței, cât și piața în sine. În privința depozitării, neregulile depistate au fost unele extrem de grave.

Locul era împânzit de gândaci, insecte și rugină. Mizeria era la tot pasul, iar de igienă nici nu a mai putut fi vorba.

ADVERTISEMENT
piața ANPC
Piața volantă Academia Militară. Sursa foto: ANPC

Iată lista de nereguli de la depozit: 

  • – depozitarea produselor într-un spațiu insalubru, cu aspect deteriorate, cu pereții încărcați cu praf, cu pânze de păianjeni și gândaci, cu paviment denivelat încărcat de praf
  • – depozitarea în vederea comercializării a unor produse alimentare vrac, proaspete, în navete murdare din plastic și depozitate în frigider cu rugină pe toată suprafața
  • – depozitarea în vederea comercializării a unor produse alimentare ambalate în borcane fără eticheta și depozitată în frigider nefuncțional, încărcat de rugină și praf
  • – depozitarea în vederea comercializării a unor produse alimentare,congelate, ambalate în pungi din plastic fără elemente de identificare, cu arsuri de congelare (depozitate în lăzi congelator, cu încărcătură masivă de gheață, rugină)
  • – depozitarea în vederea comercializării a unor produse alimentare cu aspect de produse alterate, vechi
  • – depozitarea în vederea comercializării a unor băuturi alcoolice artizanale ambalate în bidoane din plastic și damigene din sticlă ,fără elemente de identificare, depozitate direct pe pavement, conform unui comunicat ANPC.
PIAȚA ANPC
Piața volantă Academia Militară. Sursa foto: ANPC

Deficiențele constatate de comisarii la piața volantă

Situația nu a fost una diferită nici la piața volantă. Aici, vânzarea produselor avea lor în condiții similare de ”igienă”.

ADVERTISEMENT
  • – comercializarea unor produse alimentare similare cu cele aflate în depozit
  • – comercializare la temperatura mediului ambiant a produselor din carne
  • – prezența insectelor în vitrinele de prezentare a produselor alimentare
  • – folosirea unor agregate frigorifice cu uși glisante depreciate, neasigurandu-se astfel etanșeitatea, mai informează ANPC.
ADVERTISEMENT