Life

Piatra prețioasă a familiilor regale! Are mai multe semnificații Iar Kate Middleton o poartă în fiecare zi

Care este piatra prețioasă preferată de familiile regale? Kate Middleton o poartă în fiecare zi și valorează o adevărată avere.
11.05.2023 | 17:03
Piatra pretioasa a familiilor regale Are mai multe semnificatii Iar Kate Middleton o poarta in fiecare zi
Piatra prețioasă preferată de Familia Regală a Marii Britanii. Foto: colaj Fanatik/ Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Safirul este piatra prețioasă apreciată de Familia Regală a Marii Britanii. Este preferată de nobili încă din antichitate pentru aspect, dar și pentru proprietățile sale. Prințesa Kate Middleton o poartă în fiecare zi de ani buni.

Piatra prețioasă purtat de Familia Regală a Marii Britanii. Are numeroase proprietăți

Safirul este considerată piatra prețioasă preferată a nobililor încă din antichitate. Încă de acum câteva secole, regii medievali o purtau considerând că are puteri miraculoase. Se spune că protejează împotriva spiritelor rele, ține la distanță energiile negative și dușmanii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, piatra prețioasă apreciată de cei din familia regală simbolizează trei caracteristici ale familiilor regale: abundența, binecuvântările și darurile. Bijutierii britanici de la Austen&Blake mai asociază safirul albastru cu „adevărul, prosperitatea, iubirea și credința”.

Cea mai importantă proprietate a acestei pietre prețioase este aceea îl ajută ce cel care o poartă să se conecteze cu energia divină și îl ghidează. Se mai spune că safirul galben a puteri detoxifiante, cel violet efecte calmante. De asemenea, piatra verde menține sănătatea sistemului circulator, iar despre culoarea albastră se mai spune că poate spori încredere în cei din jur.

ADVERTISEMENT

Femeile din  Familia Regală a Marii Britanii dețin bijuterii cu safir de sute de mii de dolari

Acestea fiind spuse, nu este de mirare că femeile de Familia Regală a Marii Britanii iubesc această piatră prețioasă. De pildă, Kate Middleton poartă întotdeauna inelul său de logodnă, cunoscut și drept „inelul prințeselor”.

Bijuteria spectaculoasă, cu un safir albastru, înconjurat de diamante, i-a aparținut regretatei Prințese Diana. Inelul a fost cumpărat special pentru ea de actualul Rege Charles, încoronat pe 6 mai, și a fost ales din mai multe, deoarece semăna cu broșa Reginei Victoria.

ADVERTISEMENT

Diana a purtat inelul până în momentul despărțirii, iar experții bijutieri l-au evaluat la câteva sute de mii de dolari. „Estimez valoarea actuală a inelului la cca 390.000 lire sterline, aproximativ 463.700 dolari, însă peste 10 ani va ajunge la peste jumătate de milion de dolari, grație istoriei, frumuseții și moștenirii neprețuite”, a dezvăluit un specialist, conform okmagazine.ro. 

Kate Middleton deține o altă bijuterie care conține piatra prețioasă preferată de cei din familia regală. Este vorba despre o pereche de cercei care i-au aparținut Reginei Mamă și care valorează mai mult de un milion de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Totodată, după moartea Reginei Elisabeta a II-a, Regina Consoartă a moștenit un set deosebit cu safire și diamante prețioase, format din cercei și colier. Suverana care a domnit mai bine de 70 de ani l-a primit ca dar de nuntă de la tatăl său.

ADVERTISEMENT