Sport

Pictura cu sărutul dintre Guardiola și Mourinho a șocat planeta! Ce semnificație are muralul expus în Barcelona

Organizatorii festivalului de muzică Primavera Sound din Barcelona au realizat o pictură murală uriașă înfățișându-i pe Pep Guardiola și Jose Mourinho sărutându-se.
14.06.2022 | 19:10
Pictura cu sarutul dintre Guardiola si Mourinho a socat planeta Ce semnificatie are muralul expus in Barcelona
Muralul cu pep Guardiola și Jose Mourinho sărutându-se, expus la festivalul de muzică Primavera Sound din Barcelona, a făcut înconjurul lumii. Sursa foto: goal.com
ADVERTISEMENT

O pictură murală de mari dimensiuni a fost realizată pe un zid din Barcelona cu ocazia festivalului de muzică Primavera Sound. Opera de artă îi prezintă pe foștii mari rivali din La Liga, Pep Guardiola și Jose Mourinho sărutându-se.

Muralul cu Guardiola și Mourinho sărutându-se este o parodie

Festivalul de muzică Primavera Sound este unul dintre cele mai mari din Europa și se organizează anual începând din 2001. Anul acesta s-a desfășurat în perioada 1-11 iunie, iar punctul de atracție a fost o pictură murală.

ADVERTISEMENT

Opera de mari dimensiuni în care apar Pep Guardiola și Jose Mourinho, doi dintre cei mai de succes antrenori din toate timpurile, îi înfățișează pe aceștia îmbrățișați și sărutându-se pasional.

Pictura este însoțită de mesajul: ”Doamne, ajută-mă să supraviețuiesc acestei iubiri mortale”, la fel ca în pictura murală pe care o parodiază.

ADVERTISEMENT

Muralul original, unul emblematic pentru istorie, îi înfățișa pe fostul lider al Uniunii Sovietice, Leonid Brejnev și fostul său omolog din Republica Democrată Germană, Erich Honecker, la căderea Zidului Berlinului.

Opera de la Barcelona le avea inițial în centrul expunerii pe Ada Colau, primarul din Barcelona, ​​și Isabel Diaz Ayuso, președintele Comunității din Madrid. Cele două au fost prezentate în aceiași ipostază, sărutându-se pasional ca o reprezentare a iubirii dintre cele două metropole.

ADVERTISEMENT

Un fan a reacționat și a dat o conotație pozitivă operei adăugând comentariul: ”Doi manageri de calitate care îmbrățișează dragostea pentru fotbal!!”.

Pep Guardiola și Jose Mourinho, o rivalitate legendară

Rivalitatea dintre cei doi legendari antrenori a început în 2010 când portughezul a preluat banca tehnică a echipei Real Madrid, cel mai mare oponent al Barcelonei, la acea vreme pregătită de Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

În cele două sezoane în care s-au duelat în La Liga, cei doi tehnicieni și-au împărțit frățește trofeele. Barcelona a câștigat titlul de campioană și Supercupa Spaniei în 2011, și Cupa în 2012. Mourinho a răspuns cu titlul și Supercupa din 2012, și Cupa din 2011.

De-a lungul anilor echipele pregătite de cei doi super-antrenori s-au duelat de 25 de ori. Guardiola stă mai bine la linia de clasament având 12 victorii în fața portughezului care are doar 7 triumfuri, iar șase întâlniri s-au terminat la egalitate.

Guardiola și Mourinho s-au întâlnit ultima oară în primăvara anului trecut în Premier League. Atunci Manchester City, condusă de spaniol, a spulberat-o pe Tottenham Hotspur cu 3-0. La scut timp după acel eșec portughezul a fost demis de gruparea londoneză.

ADVERTISEMENT