Pariuri sportive

REGHE peste arabi! Românul va antrena cea mai bogată echipă din Asia. Cine este Al Hilal, echipa care toacă 60 milioane de euro pe an!

Laurenţiu Reghecampf va deveni şeful ”boşilor” din Arabia Saudită. Al Hilal are un supranume inspirat din filmele cu Robert de Niro sau Al Pacino: ”The Boss”. Porecla descrie foarte bine...
24.05.2014 | 12:25
REGHE peste arabi Romanul va antrena cea mai bogata echipa din Asia Cine este Al Hilal echipa care toaca 60 milioane de euro pe an

Laurenţiu Reghecampf va deveni şeful ”boşilor” din Arabia Saudită. Al Hilal are un supranume inspirat din filmele cu Robert de Niro sau Al Pacino: ”The Boss”. Porecla descrie foarte bine clubul la care au făcut performanţe Mirel Rădoi şi Cosmin Olăroiu. Al Hilal este cea mai titrată echipă din Arabia Saudită. Deţine 40 de trofee interne şi 7 trofee continentale, printre care, două Ligi ale Campionilor Asiei. Aşadar am putea spune că Reghecampf va merge să o antreneze pe Real Madrid a Asiei. Ultimul trofeu a venit chiar în 2014. Al Hilal a cucerit în acest an Cupa Prinţului Faisai Bin Fahad, una din multele trofee dedicate familiei regale din Arabia Saudită.

Nemulţumirea lui Reghe

Laurenţiu Reghecampf va încasa anual 3.000.000 de euro din partea arabilor, se va bucura şi prime fabuloase sau cadouri extravagante din partea prinţilor arabi. Cu toate acestea, Reghe are o nemulţumire care îl va frămînta toată perioada în care va sta la Riad. Federaţia din Arabia Saudită nu le permite echipelor să aibă mai mult de 4 extracomunitari! Aşadar, antrenorul român va trebui să facă performanţă în mare parte cu jucători arabi. În acest moment, la Al Hilal sînt 4 jucători străini: Thiago Neves (Brazilia), Segundo Castillo (Columbia), Kwak Tae-Hwi (Coreea de Sud) şi Digao (Brazilia). În aceste condiţii, Reghe nu va putea să aducă români la echipă şi nici să cheltuiască fabulosul buget pe care îl are Al Hilal la dispoziţie…

E cea mai bogată echipă a Asiei!

Al Hilal este una dintre cele mai bogate echipe din Asia. Are la dispoziţie unul dintre cele mai mare contracte de sponsorizare dintre toate echipele din Arabia Saudită, Emirate sau Qatar. Un gigant de telecomunicaţii îi oferă lui Al Hilal aproximativ 300 de milioane de dolari pe o perioadă de 5 ani. Acest lucru înseamnă 60.000.000 de dolari anual! Asta nu e tot, în cazul în care noua echipă a lui Reghecampf reuşeşte să cîştige un trofeu, mai ”vine” un bonus de 1.000.000 de dolari din partea sponsorului oficial!

Reghe va fi al 5-lea român care o antrenează pe Al Hilal

Ilie Balaci deschidea drumul antrenorilor români în ţările arabe. ”Minunea Blondă” a antrenat-o pe Al Hilal de trei ori. De fiecare dată a stat un singur mandat: 1997 / 1998, 2000 / 2001 şi 2002 / 2003. Anghel Iordănescu a fost şi el pe banca lui Al Hilal, între 1999 şi 2000. Cosmin Olăroiu a stat două sezoane la Al Hilal, iar după plecarea lui, Cătălin Necula a rămas ”interimar” timp de şase luni. Aşadar, Laurenţiu Reghecampf va fi cel de-al 5-lea român care o va pregăti pe Al Hilal!

17.400.000 de euro este valoarea totală a lotului pe care îl va conduce Laurenţiu Reghecampf. Cel mai scump jucător este Thiago Neves, cotat la 4.000.000 de euro!