News

Piedone nu scapă de dosarul Colectiv! A fost citat ca inculpat chiar în ziua în care ar putea fi validat mandatul său de primar al Sectorului 5: „Nu voi lăsa capul jos atât timp cât mă simt nevinovat”

30.09.2020 | 16:17
Piedone nu scapa de dosarul Colectiv A fost citat ca inculpat chiar in ziua in care ar putea fi validat mandatul sau de primar al Sectorului 5 Nu voi lasa capul jos atat timp cat ma simt nevinovat
Judecătorii vor să schimbe acuzațiile pentru Piedone în dosarul Colectiv! Ce pedeapsă poate primi Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Miercuri, 30 septembrie, chiar în ziua în care ar putea fi validat mandatul său de primar al Sectorului 5 al Capitalei, obținut în urma alegerilor locale de duminica trecută, Cristian Popescu Piedone a fost citat în calitate de inculpat la Curtea de Apel București, unde se judecă un nou termen în dosarul Colectiv. Acesta vine la aproape un an după sentința pronunțată de magistrații Tribunalului București, care l-au condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu.

Chestionat pe marginea subiectului, edilul s-a arătat încrezător că decizia definitivă îi va fi favorabilă. „Sunt un om integru. Eu mă uit în sus și nu voi lăsa capul jos atât timp cât mă simt nevinovat”, a spus Piedone, vizibil iritat de întrebările jurnaliștilor care îl așteptau pe treptele instanței.

ADVERTISEMENT

Cât despre motivele pentru care a ales să intre în cursa electorală, deși în 2015 afirma că nu va mai candida, primarul Sectorului 5 a subliniat că „în cei cinci ani de zile, în România, nu s-a schimbat absolut nimic”. Totodată, le-a reproșat jurnaliștilor că i-au numit „proști” pe cei care l-au votat, chiar dacă nimeni nu a folosit acest termen.

În așteptarea validării mandatului de primar, Piedone a mers la Curtea de Apel pentru un nou termen în dosarul Colectiv

Dreptul de a vota este un drept pe care și eu și dumneavoastră și toată lumea astăzi îl avem. Este democrația cea mai pură într-un stat de drept, dacă este de drept. Să lăsăm justiția să își spună cuvântul. Cât despre alegători, celor care contestă și au contestat alegerile, le transmit un singur lucru: nu sunt împotriva acelor renumărări de voturi.

ADVERTISEMENT

Probabil că acele voturi anulate care s-au regăsit la mine o să-mi dea încă unul sau două-trei procente în plus. Eu n-am spus nimic, dacă pierdeam, pierdeam. Vocea poporului își spunea cuvântul. Dacă am câștigat, să întrebați oamenii.

Și nu-i faceți proști, nu-i faceți inculți și nu spuneți că oamenii nu știu ce fac. Știu ce fac. În afară de dreptatea divină este dreptatea pe care orice politician și cetățean dorește să o aibă. Am candidat și de astăzi începând din respect pentru dumneavoastră, pentru cetățeni”, a spus Cristian Popescu Piedone înainte de a intra în sala de judecată.

ADVERTISEMENT

„Ce s-a întâmplat după Colectiv? S-a schimbat legea?”

La un moment dat, vizibil iritat de întrebările reporterilor, primarul Sectorului 5 le-a transmis acestora că, dacă și-ar da „microfoanele jos” ar înțelege că nu a comis o ilegalitate în momentul în care a semnat autorizația pentru clubul Colectiv.

Am respectat legea și sunt condamnat. Ce s-a întâmplat după Colectiv? Ce s-a întâmplat, oameni buni? S-a schimbat legea? Trebuie schimbată. Nu în fața unei prăvălii, restaurant sau chiar instituții publice să scrie o pancartă pe care intri pe propria răspundere.

ADVERTISEMENT

Pe propria răspundere am eliberat și eu acea declarație a agentului economic în acel local, bar cu vânzare băuturi alcoolice, 80 de locuri la mese. Sunt nevinovat, oameni buni. De aceea am candidat și Dumnezeu mi-a ajutat să ies cu cetățenii, pe care mulți i-ați făcut proști. Sunt proști, dar mulți, Măria voastră! Mulți! Mulți!”, a mai spus Piedone.

ADVERTISEMENT