Alegeri 2024

Piedone și Sebastian Burduja, schimb de replici în direct. Adversarul comun este Nicușor Dan

Piedone și Sebastian Burduja spun că cetățenii trebuie lăsați să voteze cel mai bine pregătit candidat. Nicușor Dan, adversarul comun
06.05.2024 | 22:30
Piedone si Sebastian Burduja schimb de replici in direct Adversarul comun este Nicusor Dan
Burduja și Piedone, de acord că dușmanul comun este primarul general / Foto: Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria Capitalei, a declarat, luni, că este dispus să se întâlnească cu contracandidații săi dar nu la televiziune, ci în „teritoriu”. Piedone a avut un schimb de replici, la o emisiune, și cu candidatul PNL, Sebastian Burduja.

Piedone vrea confruntări, dar în „teritoriu”

Cristian Popescu Piedone a reiterat faptul că nu se va retrage din cursa electorală pentru Primăria Capitalei și că a anunțat că dorește o dezbatere cu contracandidații săi, dar nu într-un studio tv, ci în „teritoriu” unde aceștia „au fost absenți”.

ADVERTISEMENT

„Fiecare are un staff de campanie, are un consilier, fiecare după posibilități. Mi-am anunțat intenția de a mă întâlni, nu în studiou de televiziune, ci acolo unde domniile lor au fost absenți, în teritoriu. Cele patru zile rămân stabilite, pe care le-am anunțat înainte, locațiile rămân stabilite.

Îi aștept cu foarte mult interes să discutăm în fața, nu a postacilor de partid, nu în fața postacilor pe diverse site-uri de socializare, ci într-un mediu real, de unde provin voturile”, a declarat, luni, Cristian Popescu Piedone la Antena 3CNN.

ADVERTISEMENT

Burduja, trimis să citească „contractul cu bucureștenii”

La emisiune a fost cooptat și candidatul PNL Sebastian Burduja, pe care, în aceeași zi, Piedone l-a acuzat că „minte” în legătură cu situația unei străzi din Sectorul 5.

„Eu l-aș întreba pe domnul Piedone, dacă poate să ne spună care-i viziunea dânsului pentru București, o mare metropolă europeană conectată la lumea în care trăim, cu o viziune pentru viitor, un oraș în care românii să se mute, să nu mai plece în alte țări, să îi atragem aici la București, prin locuri de muncă și prin investiții”, a spus Burduja.

ADVERTISEMENT

Candidatul PUSL a răspuns spunând că în „contractul său cu bucureștenii” se află mai multe puncte în legătură cu cele întrebate de Sebastian Burduja dar că „nu este timpul” pentru o astfel de discuție dar, pentru a lua în calcul dezvoltarea unui mare oraș, trebuie inventariată exact rețeaua de utilități.

„Ca să poți să te gândești la o dezvoltare la o metropolă, trebuie să faci o inventariere exactă: a rețelelor de utilități, o inventariere a acestui domeniu public. De-aia se dau retrocetări haotice, în pădurea Băneasa, pădurea Jandarmeriei, și aici ar trebui să ne susținem reciproc, ca aceste două păduri să intre în administrarea Primăriei Capitalei. (…) În contractul meu cu bucureștenii se regăsesc mai multe puncte, dar nu este nici timpul, nici cazul să le discutăm acum”, a declarat primarul Sectorului 5.

ADVERTISEMENT

Adversarul comun, Nicușor Dan

Sebastian Burduja a declarat că „apreciază dialogul” cu adversarul său, dialog care trebuie să existe într-o democrație, și că electoratul trebuie să aleagă pe „cel mai pregătit candidat”, „nu răul cel mai mic”, cu referire la primarul general, Nicușor Dan, care-i surclasează atât pe el cât și pe Piedone în sondaje.

„Apreciez că este un dialog. Să știți că asta trebuie să se întâmple într-o democrație. Domnul Nicușor Dan vorbește despre vot util. (…) A devenit sociolog. Știți care este votul util, domnule Popescu? Este unul singur. Să alegi cel mai pregătit candidat pentru a fi primar general, acela este vot util pe care bucureșteni îl vor da. Nu răul cel mai mic, ci omul potrivit la locul potrivit”, a spus Burduja.

Cristian Popescu Piedone a admis că cetățenii sunt cei care trebuie să decidă, anunțându-l pe Sebastian Burduja că „nu va ataca” câtă vreme nu „va fi atacat” și că este deschis la discuții cu candidatul PNL privind „proiecte comune”.

„Perfect de acord cu dumneavoastră. Să lăsăm cetățenii, așa cum putem conduce fiecare dintre noi, ca această competiție să fie o competiție serioasă. Eu, domnule Burduja, vă anunț astăzi, că atâta timp cât nu sunt atacat, eu nu atac niciodată. Dar putem discuta oricând doriți dumneavoastră, pe proiecte comune”, a spus Piedone.

 

 

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Ce bani avea Florian Coldea când conducea SRI. Profitul incredibil făcut din consultanţă,...
Ce bani avea Florian Coldea când conducea SRI. Profitul incredibil făcut din consultanţă, după ce s-a pensionat
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
O copilă de 8 ani din Botoşani, găsită moartă într-o lizieră de salcâmi....
O copilă de 8 ani din Botoşani, găsită moartă într-o lizieră de salcâmi. Maria plecase la o rudă şi nu s-a mai întors acasă
Imagini fabuloase cu apartamentul de peste 2.000 de metri pătraţi al lui Ion...
Imagini fabuloase cu apartamentul de peste 2.000 de metri pătraţi al lui Ion Ţiriac. Luxul de care are parte miliardarul român
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
MOSCOVA AMENINȚĂ ROMÂNIA! Atac dur chiar de la KREMLIN la adresa BUCUREȘTIULUI
MOSCOVA AMENINȚĂ ROMÂNIA! Atac dur chiar de la KREMLIN la adresa BUCUREȘTIULUI
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Cea mai scumpă mașină din Cluj. Proprietarul este o vedetă locală
Cea mai scumpă mașină din Cluj. Proprietarul este o vedetă locală
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
STENOGRAME. Noi detalii din dosarul generalilor SRI Coldea și Dumbravă. „N-are cum să...
STENOGRAME. Noi detalii din dosarul generalilor SRI Coldea și Dumbravă. „N-are cum să nu aibă putere, mă. Îi are pe toți la mână”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării