Alegeri 2024

Piedone susţine că a fost ofertat de PSD cu funcţia de viceprimar. Condiţia ar fi să se retragă din cursa pentru Primăria Generală

Piedone spune că a primit de la PSD oferta de viceprimar general. Condiția ar fi să se retragă din cursa pentru PMB și să o susțină pe Gabriela Firea
31.05.2024 | 19:19
Piedone sustine ca a fost ofertat de PSD cu functia de viceprimar Conditia ar fi sa se retraga din cursa pentru Primaria Generala
Piedone susține că i s-a oferit funcția de viceprimar, dacă renunță la cursa pentru PBM / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria Generală, a declarat că a primit un telefon de la PSD în care i s-a spus să se retragă din competiția pentru PMB. Piedone a confirmat că oferta a fost să o susțină pe candidata social-democraților, Gabriela Firea, în schimbul funcției de viceprimar al Capitalei.

„Mi-au spus și data concretă: joi te retragi”

Cristian Popescu Piedone, candidatul PULS la Primăria Capitalei, a spus că a fost sunat de la PSD și i s-a spus să renunțe la cursa electorală pentru Primăria Capitalei. Piedone spune că a primit la schimb oferta pentru postul de viceprimar general, dacă o va susține pe candidata PSD, Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

„Nu pot să spun că astăzi Cristian Popescu Piedone se retrage sau va spune lasă pe următorul sau pe unul dintre contracandidați anunțându-mi intenția de a suține că, vezi doamne, am auzit și eu despre aceste zvonuri, că voi fi susținut să devin viceprimar general al Capitalei”, a declarat Piedone la Antena 3CNN.

Întrebat cine l-a sunat Piedone a răspuns: „Prieteni de la toate partidele, și cele mici și cele mari (…) Mi-au spus și data concretă: joi te retragi”.

ADVERTISEMENT

„Au fost de la PSD”

Întrebat dacă, în ultimele zile, a existat cineva în ultimele zile de la PSD sau de la PNL care să-l contacteze și care să-i propună să o susțină pe Gabriela Firea, sau pe Sebastian Burduja și să primească la schimb funcția de viceprimar, Piedone a răspuns: „Da, m-au contactat și am avut această propunere”.

Întrebat de la ce partid a venit oferta, de la social-democrați sau de la liberali, Piedone a răspuns: „De la PSD”. Cristian Popescu Piedone nu a precizat dacă apelul a venit de la conducerea partidului sau de la eșalonul doi sau eșalonul trei: „Au fost de la PSD”, a repetat el.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, candidatul PUSL a confirmat că a fost ofertat cu funcția de vicepremimar, dacă se retrage și o va susține pe Gabriela Firea. Potrivit unui sondaj Sociopol, primarul general Nicușor Dan se află în fruntea preferințelor (31%) , urmat de Gabriela Firea (26%), Sebastian Burduja (16%) și Cristian Popescu Piedone (15%)