News

Piedone vrea să scape de condamnarea din dosarul Colectiv. Fostul edil, așteptat marți la Curtea de Apel

Cristian Popescu Piedone nu s-a împăcat cu ideea că va rămâne închis timp de 4 ani, după pedeapsa pe care a primit-o în dosarul Colectiv și încearcă să forțeze o anulare a condamnării.
19.06.2022 | 14:38
Piedone vrea sa scape de condamnarea din dosarul Colectiv Fostul edil asteptat marti la Curtea de Apel
Cristian Popescu Piedone vrea să scape de condamnarea din dosarul Colectiv / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cristian Popescu Piedone este așteptat, marți, la Curtea de Apel București, acolo unde se va judeca prima contestație la executare pe care fostul edil a depus-o, după condamnarea din dosarul Colectiv.

Piedone ar putea fi adus cu duba la Curtea de Apel București

Cristian Popescu Piedone, aflat la penitenciarul Rahova, ar putea fi adus cu duba sau audiat prin videoconferință, el având ocazia de a-și argumenta cererea de anulare a pedepsei. Dosarul a fost depus pe data de 19 mai, iar prima înfățișare s-a încheiat cu o amânare, pentru data de 21 iunie.

ADVERTISEMENT

Piedone mai are la dispoziție două forme de atac a deciziei din cazul Colectiv: contestația în anulare sau recursul în casație. Dacă acestea vor fi respinse, el are dreptul să solicite întreruperea pedepsei oricând, în situația în care se descoperă probe noi care nu au fost luate în calcul în momentul deciziei de condamnare sau dacă apar probleme de sănătate, scrie ziare.com.

Piedone va fi reprezentat și de avocatul său, care ar putea solicita lămuriri suplimentare în legătură cu decizia de condamnare. Fostul primar al sectorului 5 a beneficiat de schimbarea încadrării, în Dosarul Colectiv, iar acest lucru a făcut ca pedeapsa lui să scadă de la 8 ani, cât primise la Tribunalul București, la doar 4 ani.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Piedone n-a mai fost pus în situația de a plăti despăgubiri victimelor din dosarul Colectiv.

Daniel Băluță a cerut bani de la Guvern pentru plata despăgubirilor din dosarul Colectiv

Primăria sectorului 4 și-a asumat, în primă fază, plata despăgubirilor, urmând ca ulterior să recupereze o parte din sumele plătite, de la ceilalți condamnați.

ADVERTISEMENT

Valoarea despăgubirilor depășesc 64 de milioane de euro, iar edilul Daniel Băluță a solicitat Guvernului bani din Fondul de rezervă, pentru a nu risca blocarea conturilor instituției.

Piedone susține că nu este vinovat

Cristian Popescu Piedone a declarat atât instanței cât și opiniei publice că nu este vinovat în acest dosar și l-a desemnat pe fiul său ca un posibil succesor pentru fotoliul de primar al sectorului 5. Acesta a confirmat că va candida pentru acest post, în momentul în care se vor organiza alegeri

ADVERTISEMENT

Cristian Popescu Piedone era primar al sectorului 4 în momentul în care s-a produs incendiul din clubul Colectiv, pe 30 octombrie 2015. El a fost pus sub acuzare pe motiv că a lăsat localul să funcționeze fără a verifica dacă are toate avizele în regulă.

ADVERTISEMENT