Vă prezentăm mai jos o rețetă foarte gustoasă și ușor de preparat recomandată de Chef Florin Dumitrescu.
Pieptul de rață este considerat o delicatesă, însă poate mulți nu știu că se gătește extrem de ușor.
Pentru această rețetă nu aveți nevoie de prea multe ingrediente, iar dacă urmați sfaturile lui chef Florin Dumitrescu îi veți impresiona cu siguranță pe cei dragi.
Rețeta de Piept de rață cu varză roșie și sos de portocale este perfectă dacă doriți să vă impresionați musafirii. Dacă urmați sfaturile lui chef Florin Dumitrescu nu aveți cum să dați greș.
Ingrediente
4 bucăți piept de rață (aproximativ 800g)
varză roșie (1 bucată)
2 bucăți ceapă
500 ml vin roșu
120 g zahăr
150 g unt
sare, piper
Mod de preparare
Se taie varza roșie subțire și se freacă cu o linguriță de zahăr. Se taie și ceapa julien și se amestecă cu varza. Se pune totul într-o oală la fiert cu vin roșu. Se lasă aproximativ 45 de minute.
Puteți lăsa să fiarbă și mai mult în funcție de textura pe care o doriți. Se adaugă sare și piper după gust. Când preparatul este fiert se adaugă și o lingura de unt și se amestecă.
În timp ce varza și ceapa fierb, vă ocupați de pieptul de rață. Acesta se curăță de pielițe și apoi se taie grăsimea în cazul în care aceasta este în exces. Se crestează pielea, iar pieptul de rață se pune la prăjit într-o tigaie încinsă. Atenție! Nu se pune ulei.
Mai întâi, pieptul se prăjește pe partea cu piele, apoi se întoarce. După ce este gata, carnea se pune într-o altă tigaie și se dă la cuptor pentru 6 minute la o temperatură de 180 de grade. Excesul de grăsime de la pieptul de rață nu se aruncă. Acesta se pune peste varză.
Se iau portocalele și se spală. Apoi se rade coaja. Se curăță și se iau câteva felii. În tigaia în care a fost prăjit pieptul de rață se pune sucul de portocală și se lasă să fiarbă la foc mic împreună cu 80 de grame de zahăr.
Când este gata, se strecoară și se pun coaja rasă și feliile de portocale. Se adaugă o lingură de unt, sare și piper.
Varza roșie se scurge cu ajutorul unei site și se pune în farfurie alături de pieptul de rață peste care s-a turnat sosul de portocale.