Life

Piept de rață cu varză roșie și sos de portocale. Rețetă recomandată de chef Florin Dumitrescu

Vă prezentăm un preparat absolut delicios și care surprinde prin amestecul inedit de arome. Chef Florin Dumitrescu recomandă această rețetă foarte gustoasă.
18.01.2022 | 18:39
Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale Reteta recomandata de chef Florin Dumitrescu
Piept de rață cu varză roșie și sos de portocale
ADVERTISEMENT

Vă prezentăm mai jos o rețetă foarte gustoasă și ușor de preparat recomandată de Chef Florin Dumitrescu.

Pieptul de rață este considerat o delicatesă, însă poate mulți nu știu că se gătește extrem de ușor.

ADVERTISEMENT

Pentru această rețetă nu aveți nevoie de prea multe ingrediente, iar dacă urmați sfaturile lui chef Florin Dumitrescu îi veți impresiona cu siguranță pe cei dragi.

Piept de rață cu varză roșie și sos de portocale. Rețetă recomandată de chef Florin Dumitrescu

Rețeta de Piept de rață cu varză roșie și sos de portocale este perfectă dacă doriți să vă impresionați musafirii. Dacă urmați sfaturile lui chef Florin Dumitrescu nu aveți cum să dați greș.

ADVERTISEMENT

Ingrediente

4 bucăți piept de rață (aproximativ 800g)

varză roșie (1 bucată)

2 bucăți ceapă

500 g portocale

500 ml vin roșu

120 g zahăr

150 g unt

sare, piper

Mod de preparare

Se taie varza roșie subțire și se freacă cu o linguriță de zahăr. Se taie și ceapa julien și se amestecă cu varza. Se pune totul într-o oală la fiert cu vin roșu. Se lasă aproximativ 45 de minute.

Puteți lăsa să fiarbă și mai mult în funcție de textura pe care o doriți. Se adaugă sare și piper după gust. Când preparatul este fiert se adaugă și o lingura de unt și se amestecă.

ADVERTISEMENT

În timp ce varza și ceapa fierb, vă ocupați de pieptul de rață. Acesta se curăță de pielițe și apoi se taie grăsimea în cazul în care aceasta este în exces. Se crestează pielea, iar pieptul de rață se pune la prăjit într-o tigaie încinsă. Atenție! Nu se pune ulei.

Mai întâi, pieptul se prăjește pe partea cu piele, apoi se întoarce. După ce este gata, carnea se pune într-o altă tigaie și se dă la cuptor pentru 6 minute la o temperatură de 180 de grade. Excesul de grăsime de la pieptul de rață nu se aruncă. Acesta se pune peste varză.

ADVERTISEMENT

Se iau portocalele și se spală. Apoi se rade coaja. Se curăță și se iau câteva felii. În tigaia în care a fost prăjit pieptul de rață se pune sucul de portocală și se lasă să fiarbă la foc mic împreună cu 80 de grame de zahăr.

Când este gata, se strecoară și se pun coaja rasă și feliile de portocale. Se adaugă o lingură de unt, sare și piper.

Varza roșie se scurge cu ajutorul unei site și se pune în farfurie alături de pieptul de rață peste care s-a turnat sosul de portocale.

ADVERTISEMENT