Cele mai citite

Lovitură pentru vişinii! Pierd numele Rapid!? „Plătim 5.000 € degeaba?”

Clubul creat de Primăria sectorului 1 are probleme din cauza unui alt club din Liga a 4-a şi va fi nevoit să ia măsuri drastice pentru a promova.
02.03.2018 | 08:46
Lovitură pentru vişinii! Pierd numele Rapid!? „Plătim 5.000 € degeaba?”
ADVERTISEMENT

Dacă nu îşi va rezolva problemele juridice, echipa fondată de Primăria sectorului 1 nu va putea urca în Liga 3. Clubul a încercat să obţină de două ori personalitatea juridică şi a fost refuzat. Judecătorul a respins cererea din cauza contestaţiei pe care a depus-o AFC Rapid, o formaţie care evoluează în aceeaşi ligă. Echipa primăriei ceruse prima oară personalitatea juridică sub denumirea Academia Rapid 1923. La a doua încercare a trecut 2017 în loc de 1923.

Judecătorul a respins tot din cauza confuziei cu celălalt Rapid. Astfel, clubul lui Pancu şi al lui Daniel Niculae a depus deja recursul şi mai speră să îi fie acceptat numele Rapid 2017. În cazul unui nou eşec în instanţă, vişiniilor le rămâne doar să renunţe la elementul Rapid din denumire şi să ceară personalitate juridică, dar sub un nou nume.

ADVERTISEMENT

Preşedintele Academiei Rapid se revoltă: „Am subestimat AFC Rapid”

Preşedintele Academiei Rapid, fostul jucător Ovidiu Burcă, a comentat situaţia încurcată în care se află clubul său. El susţine că nu a renunţat la numele de Rapid pentru că plătesc pentru dreptul de a-l utiliza: „Noi plătim 5.000 de euro pe lună plus TVA pentru licenţa Rapid, deci tocmai ca să avem dreptul de a folosi denumirea asta! Achităm chiria către FC Rapid, vechiul club aflat în faliment, deţinător al mărcii. AFC Rapid nu are niciun drept asupra denumirii, doar contestă cererea noastră de a obţine personalitatea juridică bazându-se pe un nume care nu-i aparţine!”

„FC Rapid, societatea falimentară, a trimis notificări la AMFB, să nu mai permită AFC să folosească denumirea. Nu ştiu de ce nu s-a luat nicio măsură. FC Rapid a scos marca la licitaţie şi a cerut 4 milioane de euro. Ce facem, plătim suma aia pentru nume şi apoi nu-l putem folosi fiindcă face contestaţie AFC? Recunosc că am subestimat AFC Rapid şi am greşit când am crezut că toţi rapidiştii sunt uniţi”, a spus dezamăgit Ovidiu Burcă, pentru gsp.ro. 

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri