Fotbal international

Lisabona, mare favorită să găzduiască finala Champions League. Tot în capitala Portugaliei s-ar putea juca și sferturile și semifinalele în manșă unică

02.06.2020 | 12:47
Lisabona mare favorita sa gazduiasca finala Champions League Tot in capitala Portugaliei sar putea juca si sferturile si semifinalele in mansa unica
ADVERTISEMENT

Meciurile din Champions League se vor relua în luna august, însă UEFA nu mai vrea să desfășoare un Final Four în Turcia, unde ar fi trebuit să se joace finala Ligii Campionilor.

Forul european ia în considerare mutarea partidelor în Germania.

Final Four-ul din Champions League, șanse să nu se mai desfășoare în Turcia

UPDATE: 02.06. ora 12:50. Conform cotidianului catalan El Mundo Deportivo, Istanbul nu mai dorește să organizeze finala Champions League din rațiuni economice, partida urmând a se juca fără spectatori, deci nici în oraș nu ar mai ajunge câteva zeci de mii de suporteri ai celor două finaliste.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, UEFA are trei variante la dispoziție ca stadioane gazdă: Munchen, Madrid (Wanda Metropolitano, unde a avut loc ultima finală de Champions League, vara trecută) și Lisabona, cu stadionul Da Luz.

Ultima variantă pare a fi și cea mai agreată, pentru că pe 17 iunie, când vor stabili toate detaliile legate de continuarea acestui sezon de Champions League, forul european va anunța și dacă sferturile de finală, semifinalele și finala vor avea loc într-un singur oraș, jucându-se câte o manșă unică începând încă din sferturi, în loc de tradiționalele partide acasă și în deplasare.

ADVERTISEMENT

O motivație în vederea acceptării noii formule de către echipele calificate în sferturi e determinată și de faptul că nu se știu încă foarte precis toate restricțiile impuse pentru efectuarea zborurilor între țări și atunci varianta cu un singur oraș gazdă ar însemna mult mai puține deplasări cu avionul.

Dacă va fi Lisabona și se va merge pe sistemul propus cu meciuri unice încă din sferturi, la fel urmând a se petrece și în Europa League, atunci portughezii propun să se joace pe două stadioane sferturile și semifinalele, punând la dispoziție și stadionul Jose Alvalade, al lui Sporting.

ADVERTISEMENT

Și mai rămâne de stabilit data finalelor celor două competiții. Dacă Champions League se va juca pe 22 august, atunci UEFA League va fi pe 19 august. Dacă finala Champions va fi pe 29 august, Gdansk va găzdui finala Europa League pe 26 august.


UEFA ia în considerare mutarea Final Four-ului din Turcia în Germania, pentru că reprezentanții forului european cosideră că noua destinație ar fi mult mai sigură.

ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a afectat fotbalul din întreaga lume, iar momentan, doar Bundesliga, din campionatele mari din Europa, a repornit, în timp ce campionatul Franței s-a anulat definitiv.

Planul elaborat de șefii forului de la Nyon presupune ca semifinalele și finala fiecărui turneu ar trebui să aibă loc într-un singur oraș pe o perioadă de patru zile, toate în format cu un singur meci.

Echipele care au rămas în Champions League:

  • Bayern Munchen, Chelsea, Manchester City, Real Madrid, Juventus, Lyon, Barcelona, Napoli, PSG, Atletico Madrid, PSG, RB Leipzig

OMS a avertizat UEFA, dar forul european continuă să conceapă scenarii de joc

Organizația Mondială a Sănătății le-ar fi transmis oficialilor UEFA, în timpul unei ședințe care a durat peste două ore și jumătate, că decizia optimă în contextul pandemiei de coronavirus este suspendarea competițiilor continentale până la sfârșitul anului 2021.

În ciuda insistențelor lui Aleksander Ceferin, președintele forului continental, care a transmis în repetate rânduri că sezonul 2019 – 2020 trebuie încheiat pe gazon, Organizația Mondială a Sănătății a venit cu o măsură pentru evitarea răspândirii noului coronavirus.

Membrii Organizației Mondiale a Sănătății erau foarte serioși. Conferința, care trebuia să dureze o oră, a ținut peste două ore și jumătate, iar discuțiile s-au purtat pe un ton ridicat.

Măsura drastică a fost adusă la propunerea făcută de doi epidemiologi.

Au luat în considerare riscul unui nou val de infectări cu coronavirus anul viitor”, a transmis un participant la ședința organizată de UEFA cu OMS.

UEFA speră ca până pe data de 3 august toate campionatele să se încheie, fără întreruperi.

ADVERTISEMENT